lauantai 22. lokakuuta 2011

Vielä siitä siivouksesta

Siivousta käsittelevä päivitykseni nostatti kovasti keskustelua. Sainkin sieltä paljon mukavia vinkkejä järjestyksen pitoon, joita haluan jakaa teille muillekin, jos ette ole niitä jo kommenteista lukeneetkin.

Muutama mainitsi korit ja laatikot kaikenlaiselle ylimääräiselle, joka levittäytyy pitkin asuntoa. Kuulostaa hyvältä. Ostinkin eilen muutaman korin, kun näin ne alennuslaatikossa ostarilla. On mulla koreja ennestäänkin, mutta jostain kumman syystä tavarat eivät lentele niihin, vaan pitkin pöytiä ja muita epämääräisiä paikkoja.


Liiasta luopuminen ja lajittelu olivat myös oikein hyviä vinkkejä. Sitä yritän aina silloin tällöin harrastaa, mutta saisin innostua aiheelle useammin. Kasvavan lapsen vaatteita tulee ehkä useimmiten lajiteltua. Omiakin voisi kai joskus katsoa läpi.

En ole ollenkaan mikään sisustajatyyppi, mutta kun katselen ympärilleni täällä, niin voisin alkaa kyllä harrastamaan minimalismia eli poistamaan kaikenmaailman "sisustustavaroita" hyllyiltä. Olisi helpompi pyyhkiä pölyjäkin.

Arin vinkki vierashuoneen muuttamisesta varastoksi kuulosti hyvältä ja olenkin sen tavallaan jo ottanut käyttöön. Vieras ei useimmiten tarvitse muuta tilaa kuin sen sängyn :). Ja ei täällä niin kauheasti yövieraitakaan ole.

Muutamassa kommentissa mainittiin, että roinaa löytyy muiltakin kuin vaan meiltä. Ja se kuulosti kovin lohduttavalta. Eipä olla siis ainuita. Ja totuushan on, että kun ei asu yksin, niin on välistä vaikeaa saada noita muita ymmärtämään, että tavaroilla on paikka eikä kaikkea tarvitsisi levitellä ympäri koko taloa.

Paljon kiitoksia innostavasta kommentoinnista!

6 kommenttia:

 1. Tuota ikea/marimekkokielellä noi on kai nykyään "säilyttimiä".¨

  Joka tapauksessa tyylikkäitä ovat.


  OP

  VastaaPoista
 2. Täällä meillä kävi pyörremyrsy, aloitin yhdestä laatikosta ja projekti levisi ja levisi, nyt on hyvä hengittää kun pääsi eroon suuresta määrästä tavaraa! Tosin on sitä vielä jäljelläkin ihan riittävästi :) Noita koreja minäkin olen yrittänyt hamstrata ja kaikenlaisia laatiokoita. Täällä meillä tarvittaisiin kyllä yksi huone lisää, se helpottaisi kovasti tämän tavaran paljouden järjestämisessä!

  VastaaPoista
 3. Otanpas ihan vaan sua varten just nyt kuvan meidän olohuoneen pöydästä. Mutta noita koreja suosin minäkin, ne näyttääkin kivoilta :) Tavaroiden oikeissa paikoissa pito onnistuu vielä joten kuten ettei roinavuoret ainakaan pitkiä aikoja kerkeä kasaantumaan mutta kun joku opettais mut vielä tiskaamaan säännöllisesti niin hyvä olis.

  Jónillekin oon hankkinu sellaisia "man boxeja" joihin toivon sen laittavan tietokonepöydällä ajelehtivat tavaransa.

  VastaaPoista
 4. OP, opinpahan uuden sanan, SÄILYTTIMIÄ :).

  Tähtianis, toivottavasti minäkin innostun nyt heittelemään tavaraa pois.

  Mila, juu kiva nähdä muittenkin pöytiä, varsinkin jos ne ovat sotkuisia. Tulee lohdullisempi olo itselle ;). Minäkään en tykkää tiskaamisesta, mutta olen ollut vähän fiksumpi nyt viime aikoina edes sen asian kanssa.

  VastaaPoista
 5. Mukavia säilyttimiä, uusi sana minullekin.
  Nyt vaan on niin, että meillä nuo säilyttimetkin pursuavat yli äyräiden. Enää on vain yksi mahdollisuus, on ryhdyttävä fensuijaamaan. Mitä se sitten merkitseekään? Siispä kirjastolle.

  VastaaPoista
 6. Hei Unelma - feng shui on ihan hui hai. Eikös sen opin mukaan ole niin, että makuuhuoneessa ei saa olla kirjoja? Itse taas tunnen oloni kotoisaksi ja rentoutuneeksi kirjojen keskellä, ja ehkä sitten nukunkin paremmin huoneessa, jossa on kirjahylly, tai kuvittelen vain.

  Yksi tärkeä pointi ainakin meillä on ollut se, että yritetään estää ns roinaloukkujen syntyminen alkuunsa. Noita koreja ja laatikoita ei kannata laittaa sellaisiin paikkoihin, missä ne kerää kaiken mahdollisen roinan ja alkavat vähitellen pursuta tavaraa. "Säilyttimien" (hoonoa soomea minusta) käyttöä pitäisi vähän miettiä: mille tavaralle ja missä niitä kannattaa pitää. Eteisessä ollut pöytätaso ja siinä ollut kori olivat ainakin meillä sellainen yhdistelmä, että se veti magneetin lailla puoleensa tavaraa, jonka paikka OLI ihan muualla. Systeemiä muutettiin sitten vähän.

  Tänään - tai siis eilen - siivosin lehtilokerikot ja satunnaiset työpaperkansiot, vaikka, tuota, piti imuroida.

  OP

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.