maanantai 3. lokakuuta 2011

Hirvenmetsästys

Syyskuun 25 alkoi täällä hirvenmetsästys. Tässä kylällä on useita hirviporukoita. Suomessahan järjestetään aina peijaisia maanomistajille. Täällä ei taida muuten olla sellaista perinnettä.

Satuimme tänään kioskille samaan aikaan, kun hirviporukat toivat hirvenpäät näytille. Tarkastaja tuli katsomaan minkä ikäisiä hirviä oli viime päivinä ammuttu. Tarkastuksen jälkeen korvasta leikattiin palanen merkiksi.


Isäni oli aikoinaan aina syksyisin hirvenmetsällä ja meillä syötiin paljon hirvenlihaa. Joten tuollaisten hirvenpäitten näkeminen ei tee minulle pahaa, vaikken lihaa enää syökään. Lähinnä mietin, että saattaapa muutama hirvikolari tänä talvena välttyä metsästyksen vuoksi.

Mietin tänään, että olisipa mielenkiintoista suorittaa metsästystutkinto. Ei sen vuoksi, että olisin kiinnostunut ampumaan eläimiä, kun en niitä sitten söisikään. Mutta ihan mielenkiinnosta isännän harrastusta kohtaan. Ja monien muittenkin tuttujen täällä. Mutta ampumaradalla pitäisi sitten käydä vähän kai paukuttelemassa. Olen pistänyt asian harkintaan. Tämän talven aikana ehkä sen ehtisinkin suorittamaan.


6 kommenttia:

 1. Hyi mua taas àllòttàà tuollaiset kuvat. Siskoni facebook on tollasia kuvia tàynnà, kun tykkàà niin olla metàllà. Mà tykkààn vaan syòdà...mielummin sen kummemmin ajattelematta miten se liha on siihen pòydàlle saapunut. Karua molemmat, eh.
  Ampuminen on kivaa, mene ihmeessà...siis ihan vain tauluun ampuminen, ei elàimiin. Muistan pienenà kun yritin ampua lintua ja osuinkin naapurin veneeseen, hups! ;)

  VastaaPoista
 2. Hirvenliha on hyvaa! Ja taytyyhan niita kai vahentaa ampumalla kun ei luonnollisia vihollisia juuri ole. Onko siella muuten metsamaat etupaassa yksityisessa omistuksessa niin kuin Suomessa?

  VastaaPoista
 3. Ciacy, tassa kylalla on oma ampumarata ja keskimmainen lapsista kavi siella jossain vaiheessa. Kylalla on paljon ampumista harrastavia, vaikkeivat metsastakaan. Joten puitteet ampumisharrastukselle olisivat.

  anumorchy, kylla taalla on paljon yksityisia maita, mutta en osaa menna sanomaan prosenteissa. Taytyypa tutkailla vahan asiaa ihan omastakin mielenkiinnosta.

  VastaaPoista
 4. Hirevnliha on ihana ok, mutta nuo kuvat yäk...☺

  VastaaPoista
 5. Nyt aloin taas ajatella asiaa, pitäisiköhän ryhtyä kokonaan kasvissyöjäksi.
  Pyssyä en ole koskaan kädessäni pitänyt, toivottavasti ei tarvitsekaan. :-)

  VastaaPoista
 6. Olen samaa mieltä vanhan sukulaismieheni kanssa.
  Hän kun totesi yksikantaan, että tosi epäreilua hirven kannalta tuo metsästäminen, eihän hirvellä ole haulikkoa, jolla puolustaisi itseään. :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.