tiistai 23. elokuuta 2011
Uskomattoman hyvänmakuisia karppisämpylöitä
Unelmalla oli uudessa viljattomassa ruokablogissaan ohje ihaniin sämpylöihin, jotka ovat kuvassa oikealla. Laitoin ohjetta vähän omaan uskooni, kun en käytä maissiakaan, koska siinä on niin paljon hiilihydraatteja.
Eli tässä minun variaationi:
4 kananmunaa
4 dl juustoraastetta
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl mantelijauhoa (jauhoin mantelit kuorineen sauvasekoittimeeni liitettävällä laitteella)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl leseitä
2 tl leivinjauhetta
1 tl fiberhuskia (kauan eri kaupoista etsittyäni, löysin sitä meidän kylän kaupasta!!!)
ripaus suolaa
Aineet sekaisin. Muodosta taikinasta kasoja leivinpaperille. Laita päälle jotain siemeniä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ohjeesta tuli kymmenkunta sämpylää.
Vasemmalla puolella on taas Liisalta saadun ohjeen mukaan tehtyjä Karpin juustoleipäsiä. Tässä ohje niihin:
2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoa
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki aineet sekaisin. Muodosta kekoja leivinpaperille ja paista ne 225 asteessa 10 minuuttia. Ohjeesta tuli 6 leipästä.
Molemmat leipäset ovat todella maukkaita. Niin maukkaita, että ne maistuvat ihan varmasti karpittomillekin.
Kiitoksia tytöt ohjeista!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
En harrasta karppausta mutta kuulostavat silti herkullisilta! Pitääpä kokeilla. Mitä muuten on fiberhusk...? Jotain tekemistä kuitujen kanssa ilmeisesti. Ja löytyykö yleensä leivontaosastolta?
VastaaPoistaSatu, fiberhusk on kai jotain kuitua, joka sitoo itseensa paljon nestetta eli sita kaytetaan tosi vahan. Olen etsinyt pitkaan sita kaupoista ja tanaan lopulta loysin 100g pussin sita meidan kylan Jokerin leivontahyllysta!!! Maksoi 55kr eli aika kallis pieni pusi, mutta ei sita paljoa kaytetakaan. Ohjeen mukaan leivasta tulee mehevampaa ja vahemman murenevaa. Suomeksikin luki pussin kyljessa ;).
VastaaPoistaOlenkin tuon tapaisia ohjeita nähnyt siellä sun täällä ,mutten ole kokeillut.Pitäisi joku päivä.Minulla on kaapissa psylliumia,mikä varmaan on suurinpiirtein samaa mitä tuossa Fiberhuskissa on.
VastaaPoistaOi nam, pitää joku päivä testata. Eksyin tänne karppaus ja perheen blogin kautta ;)
VastaaPoistaYaelian, tuo Fiber husk on samaa tavaraa kuin psylliumjauhe ;) ELi jauhettua ratamon siemenkuorta.
Yaelian, Salla osasikin kerto sinulle ;).
VastaaPoistaSalla, tervetuloa lukijaksi!
Kiitokset Tuula. Siitä että karppaus tulee tutummaksi myös minulle leipämaan tavoille tottuneelle.
VastaaPoistaKokeiliskohan sun vinkkejä kippariin ehheh.
Olen tehnyt vähän samanlaisia mantelijuttuja mikrossa:
VastaaPoista1 kanamuna
3/4 dl mantelijauhoa
suolaa
Joskus lisään juustoa, salamia, kinkkua tms. pieniksi pilkottuna. Sekoita mukissa haarukalla munan rakenne rikki ja lisää loput aineet. Mikrossa 1 min täydellä teholla. Jos haluat kuivempaa, lisää aikaa. Karpin pika-aamiainen on valmis.
t. Tuula Kaarinasta
Avletto, :).
VastaaPoistaTuula Kaarinasta, kiitos ohjeesta! Tuota taytyy kokeilla.