sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Paprikan kasvatus


Laitoin joku aika sitten paprikan siemeniä kasvamaan. Siemenet olin talvella ottanut ihan tavallisesta kaupan punaisesta, pitkulaisesta makeapaprikasta. Itämisessä ei ainakaan ollut ongelmia. Tuo keltainen purnukka tuli aivan täyteen. Pieniähän nuo alut vielä ovat, mutta otin kumminkin jo osan toiseen kippoon, kun alkoi olla aika ahdasta. Jännittävää nähdä tuleeko noista mitään.

Onko jollakin kokemusta paprikan kasvattamisesta?

9 kommenttia:

 1. Lapsuudessani paprikan ja tomaatin taimet kuuluivat jokaiseen kevääseen. Olivat aika simppeleitä kasvattaa. Taimet siirrettiin pakkasöiden loputtua kasvihuoneeseen ja aurinkoisilla seinustoillakin ne kasvoivat tavallisissa kukkapenkeissä, kun jätimme niihin kukat istuttamatta.
  Joskus kesä uhkasi loppua kesken sadon saamikseksi, niin sekä paprikan kuin tomaatinkin raakileet kerättiin pahvilaatikoihin ja kypsytettiin sisällä syöntikuntoon.
  Arvaas vaan, kuinka odotan omiin kasvatushommiin pääsemistä.
  Mitä muuta kuuluu sinun tämän kevään kasvimaasuunnitelmiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut kovin laiska, enkä ole juuri laittanut mitään itämään tänä keväänä. Mutta ehkä sitten jotain suoraan ulos :).

   Poista
 2. Minun paprikani ja chilini eivät edes itäneet :( Pitää laittaa uusi kokeiluerä alulle. Bataatin laitoin myös kokeeksi, josko siitä tulisi upea koristekasvi, niinkuin jotkut ovat kasvattaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Bataattikasvi. Sehän voisikin olla hauska. Pitääkö se ensin saada itusille, kuten peruna?

   Poista
 3. Laitoin viisastuneena vaan kaksi siementä, koska hyviä itämään ja vaikea kasvattaa 30 kpl paprika puskaa. Yhteen paprikaan voi tulla kypsymistä odottamaan 10 paprikan alkua :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenstistasi blogissani!

  Aurinkoista kevättä.

  VastaaPoista
 5. Minä olen kasvattanut chilejä ihan siemenistä.Jostain syystä onnistuin sen kanssa Suomessa hyvin mutta täällä en.Tiedän kyllä syynkin;täällä minulla ei ole parveketta ja Suomessa sisälämpötila on aika tasainen melkein koko vuoden.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.