tiistai 20. toukokuuta 2014

Lisää öljyllä purskuttelusta eli oil pulling

Muistatteko, kun reilu kuukausi sitten kirjoitin ilmiöstä nimeltäan oil pulling? Nyt voin sitten kertoa vähän tuloksista.

Nyt olen siis purskutellut suussani joka ikinen aamu teelusikallisen verran oliiviöljyä parinkmmenen minuutin ajan. Siitä on nyt tullut tapa siinä missä esim hampaitten pesusta. Eli ihan melkeen huomaamatta se aika menee muita aamuhommia tehdessä.

Kyllä, suun hygienia on parantunut. Suu tuntuu puhtaammalta ja terveemmältä. Ikenet erilaisilta kuin ennen.

Kyllä, hampaat ovat kai vähän valkoisemmat. En osaa oikein tuohon sanoa, kun en ottanut kuvia ennen jutun aloittamista.

Kyllä, muitakin terveysvaikutuksia on tullut. Olen vuosikausia ollut allerginen erityisesti heinälle, mutta siitepöly muutenkin keväisin pistää nenän valumaan. Vaivaan olen syönyt Zyrteciä ympäri vuoden, kun herkistyin myös pölypunkille. Vaan nyt en ole ottanut vielä tabletin tablettia, vaikka sanovat, että meillä on täällä erityisen paljon siitepölyä ilmassa. Lopetin allergialääkkeet joskus tuossa talvella. Siis en todellakaan tiedä onko asiaa nyt auttanut tuo öljy, mutta tämä on tilanne nyt kumminkin. Mielenkiinnolla odotan varsinaista heinäkautta. - Minulla on ollut vähemmän päänsärkyjä kuin ennen. Mutta sekin voi johtua jostain ihan muusta.

Rupesiko teistä kukaan kokeilemaan tätä? Oletteko huomanneet mitään vaikutuksia?


Iltakurssin oppilaista on kaksi töissä kukkapuutarhalla. Sain heiltä viime viikolla kauniin kimpun monivärisiä ruusuja.

Tänään loppui sitten virallisesti opiskelujaksoni. Palautin lopputyön (hjemmeeksamen) ja kesäkuun puolivälissä sitten kuulen, sainko sen läpi. Että pitäkeepä peukkuja :).

10 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa! Luin tämän ääneen miehelleni, jolla on koko ajan nuhaa ja johon Xyzal ei riitä, kuten minulla. Hän on jo kauan nauttinut kylmäpuristettua rypsiäöljyä joka aamu, mutta ehkä se nyyt muuttuu purskutteluksi;) Syömme kaksi kertaa viikossa capresea, jossa oliiviölyä. On muuten professori Piipon mukaan maailman tervellisin salaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin jatkan tuota purskuttelua.

   Poista
  2. Yritin etsiä: Ehkä sinulla on joku juttu tästä aiheesta muualla blogssasi, mutta en löytänyt. Nyt mies meinaa tämän aloittaa;)

   Poista
  3. Kun painat tuosta sinisellä kirjoitetusta sanasta "kirjoitin" tuolla tekstissä, niin pääset suoraan siihen aikaisemmin kirjoittamaani juttuun asiasta :). Hienoa, että miehesi aikoo kokeilla!

   Poista
 2. Onnittelut opiskelu-urakan loppuunsaattamisesta ja lopputyön palauttamisesta!

  VastaaPoista
 3. No munhan piti heti kokeilla, vaikka suhtauduin hyvin skeptisesti. Ja kyllä se tehosi moneenkin juttuun. Purskuttelin sekä oliivi- että kookosöljyllä. Mulla ihan konkreettisesti lähti hammaskivet, jopa siinä määrin, että hampaat alkoivat alussa vihlomaan melkoisesti (se meni ohi). Tämän pystyi näkemään silmämääräisesti, koska alahampaiden takapinnalle muodostuu aina hammaskiveä, vaikka niitä kuinka puhdistaisin ja kuuraisin - nyt se on poissa.

  Purskuttelu auttoi myös kroonisiin poskiontelovaivoihin ja irrotti limaa tosi tehokkaasti - en tiedä vaikuttiko siiheen enemmän se mekaaninen purskutteluliike, eli olisiko sama vaikutus jos purskuttelisi vaikka vedellä tuon parikymmentä minuuttia. Suun limakalvot tuntuivat myös tosi terveiltä. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, suu ja hampaat tuntuvat tosi puhtaalta ja hengitys raikkaalta koko päivän. Joten ihan superjuttu!

  Tärkeää kuitenkin muistaa, että tämä ei korvaa hampaiden muuta puhdistusta, eikä ole tarkoituskaan, vaan normaali harjaus ja hammaslanka on käytössä niin kuin ennenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Eli todellinen ihmejuttu. Mulla ei ole hammaskiveä juuri ollenkaan tavallisestikaan, joten tuotakaan en ole kokenut.

   Poista
 4. Minä alkasin tänään oilpulllittelun! :D Tosin en kyllä kahtakymmentäminuttia jaksanut, kun tuntui, että alkaa kielestäkin vetää jo suonta.Toisaalta purskutin kyllä enemmällä määrällä kuin kaks teelusikallista. Se varmaan tasaa ajassa. :)
  Aion jatkaa purskuttelua ja kerron sitten, mitä minulle on tapahtunut.
  Valkoiseksi nämä mun maissinjyvähampaat tuskin enää tulevat, mutta eivät ainakaan mustemmiksikaan. Tähän juttuun kyllä uskon.

  VastaaPoista
 5. Mä yritin tuota joskus talvella ja en millään pystynyt purskuttelemaan kokonaista 20 minuuttia,tuskin kymmentäkään,joten se tyssäsi siihen.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.