perjantai 30. toukokuuta 2014

Nokkoslettuja ja tonnikalasalaattia, luonnonantimien päivä

Ennen kuin kävin hakemassa raparpereja, niin keräsin kasan nokkosenlehtiä. Laitoin ne kattilaan veden kanssa ja kiehautin, valutin ja leikkasin pieneksi.



Niitä käytin sitten lettutaikinaan.


Lettujen kanssa tarjosin tonnikalasalaattia. Siihen laitoin salaatinlehtiä, herneitä, kurkkua, tonnikalapurkin, keitettyä riisiä ja keitettyjä kananmunia.


Eli tänään on sitten käytetty ruuanlaitossa luonnon antimia.

Odottelen, että horsmat alkaisivat kunnolla nousemaan, niin voisi syödä sitten niitä tuoreen parsan sijaan.

Mitä luonnon antimia sinä käytät ruuanlaitossa?

8 kommenttia:

  1. Herkullista! Meillä villiyrttien sato jäi tänä vuonna huonoksi kun ei oikein tullut sateita.

    VastaaPoista
  2. Suomesta tuon aina kuivattua lipstikkaa. Se kasvaa lapsuudenkodin pihalla. Hassua kun lapsena meille sanottiin etta se on myrkyllista.
    Paikallisia villikasveja on tosiaan ollut tana vuonna huonosti. Kevaan retkilla loytyi villia parsaa. Se oli niin makoista, etta napsimme niita ihan raakana paikan paalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. anumorchy, lipstikkaa ei saa syärä liikaa.... vahva maku ja pitää noidat pois :)

      Poista
  3. Kyllä se lipstikka on aika tujua tavaraa. Kerran leikkelin sitä kuivatukseen paljain käsin ja käsissä poltteli useamman päivän. Nyt kyllä muistan pitää muovihanskat kädessä sitä leikatessa. Kuivattuna ei enää ole niin tujua :)
    Nokkosia laittelen minäkin, joskus voikukanlehtiä. Harmi kun ei omalla tontilla kasva horsmaa.

    VastaaPoista
  4. ❀ Terveellisen näköstä evästä ❀ MInen käytä mitään ihan luonnon omia kasveja ❀ Pitäs enste opetella mitä uskaltaa laittaa suuhun ❀

    VastaaPoista
  5. Pitäisi kyllä opetella käyttämään luonnon kasveja enemmän kokkauksessa :) Terveellistä ja ilmaista ruokaa.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.