Ennen kuin kävin hakemassa raparpereja, niin keräsin kasan nokkosenlehtiä. Laitoin ne kattilaan veden kanssa ja kiehautin, valutin ja leikkasin pieneksi.
Niitä käytin sitten lettutaikinaan.
Lettujen kanssa tarjosin tonnikalasalaattia. Siihen laitoin salaatinlehtiä, herneitä, kurkkua, tonnikalapurkin, keitettyä riisiä ja keitettyjä kananmunia.
Eli tänään on sitten käytetty ruuanlaitossa luonnon antimia.
Odottelen, että horsmat alkaisivat kunnolla nousemaan, niin voisi syödä sitten niitä tuoreen parsan sijaan.
Mitä luonnon antimia sinä käytät ruuanlaitossa?
♥ oi,mitä herkkuja, nam!
VastaaPoistaHerkullista! Meillä villiyrttien sato jäi tänä vuonna huonoksi kun ei oikein tullut sateita.
VastaaPoistaSuomesta tuon aina kuivattua lipstikkaa. Se kasvaa lapsuudenkodin pihalla. Hassua kun lapsena meille sanottiin etta se on myrkyllista.
VastaaPoistaPaikallisia villikasveja on tosiaan ollut tana vuonna huonosti. Kevaan retkilla loytyi villia parsaa. Se oli niin makoista, etta napsimme niita ihan raakana paikan paalla.
anumorchy, lipstikkaa ei saa syärä liikaa.... vahva maku ja pitää noidat pois :)
PoistaTerveellistä!
VastaaPoistaKyllä se lipstikka on aika tujua tavaraa. Kerran leikkelin sitä kuivatukseen paljain käsin ja käsissä poltteli useamman päivän. Nyt kyllä muistan pitää muovihanskat kädessä sitä leikatessa. Kuivattuna ei enää ole niin tujua :)
VastaaPoistaNokkosia laittelen minäkin, joskus voikukanlehtiä. Harmi kun ei omalla tontilla kasva horsmaa.
❀ Terveellisen näköstä evästä ❀ MInen käytä mitään ihan luonnon omia kasveja ❀ Pitäs enste opetella mitä uskaltaa laittaa suuhun ❀
VastaaPoistaPitäisi kyllä opetella käyttämään luonnon kasveja enemmän kokkauksessa :) Terveellistä ja ilmaista ruokaa.
VastaaPoista