torstai 20. lokakuuta 2011

På jakt - Metsällä

Innostuin taas lähtemään isännän mukaan koirantreenausreissulle. Oikeastaan väsytti eilisen työpäivän jälkeen kovastikin. Mutta kun aurinko näytti alkavan paistamaan, niin sanoin lähteväni metsäreissulle sittenkin.

Maikki vaan ensin kouluun ja sitten hypättiin isännän "uuteen" metsästysajopeliin eli lauantaina melkein Skienistä haettuun Lada Nivaan ;). Kyllähän tällä ajelee pitkin metsiä.


Toya oli taas ajovuorossa, kun hän treenaa marraskuussa pidettäviin aluemestaruuskisoihin. Eikä mennyt valehtelematta kuin yksi kokonainen minuutti (ehkä vähemmänkin), kun haukku alkoi. Ja viiden minuutin päästä metsätien ylitti kettu!

No eihän me kettujahtiin tultu. Ja sitä mieltä oli Toyakin. Onneksi. Ja lähti etsimään jänistä. Eikä mennyt kauaakaan, kun jänis löytyi. Sekin ylitti metsätien ja oli jo kovin harmaanvalkoinen. Eihän siinä vauhdissa meikä kuvia saa otettua. Mutta Toyasta sain tämmöisen kuvan. Musta pilkku keskellä on koira :).Toya haukkui jäniksen perässä ja sitten alkoikin satamaan lunta. Täällä ilmat voivat vaihtua hetkessä.

 

Kävin kävelemässä ja löysin näin kauniin purosen.


Ilma kylmeni kovasti lumisateen alettua ja laitoimme pienen nuotion palamaan.


Tämmöiseltä näytti sitten lopulta. Eli lunta tuli puolessa tunnissa aikamoisesti.


Lumentulo loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin. Nyt paistaa taas aurinko. Isäntä toi minut kotiin autolla, kun näytti, ettei Toya ihan helpolla luovutakaan. Ajattelin tulla siivoamaan loppuja roinia pihasta lumen alta.

Kyllä kannatti lähteä ulkoilemaan. Siis ihan oikeasti reissu piristi kummasti.

6 kommenttia:

 1. Tuliko saalista? Ihanat ajokoirat. Voisiko niistä saada lisää kuvia? Se laskee stressiä ja verenpainetta täällä päässä :-).
  OP

  VastaaPoista
 2. OP, me oltiin vaan treenaamassa, joten ei ollut edes pyssyä mukana ;).

  VastaaPoista
 3. Hieno koira tuo Toya, hänkin varmasti nauttii jänön perässä jolkatessaan.

  VastaaPoista
 4. Lada Niva on joka kelin ja sään sekä joka maaston ajopeli, ehdoton ääriolosuhteisiin.
  Ajokoiran ajossa on sellaista draamaa mitä missään muussa metsästyksessä ei tapaa. Ehkä jotain samaa tunnetta on pystykorvan kanssa liikuttaessa.
  Kivoja tuollaiset virkistäytymistuokiot :)

  VastaaPoista
 5. Unelma, Toya on herkka koira, eika siita koskaan uskoisi, etta se on niin kova janiksen kanssa.

  Avletto, olen nyt ollut muutaman kerran metsalla mukana ja olen todella tykannyt. Ajattelin ottaa metsastyskokeenkin ihan mielenkiinnosta tassa joskus.

  VastaaPoista
 6. Nää on ihan mahtavia retkikuvia!! tuo alimmainen varsinkin kun lunta on tullut:)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.