tiistai 18. lokakuuta 2011

Siivotaanko teillä usein?

Ihailen koteja, jotkä kiiltävät puhtautta ja ovat aina järjestyksessä. Ihailen ihmisiä, jotka ovat järjestyksen perikuvia ja pystyvät pitämään kotinsa siisteinä.

Sillä minä en pysty...

Voisiko joku kertoa minulle, missä te säilytätte kaiken roinan? Millä kaikki roina pysyy järjestyksessä? Minusta tuntuu, ettei minulla ole tarpeeksi kaappeja ihan tämmöisten jokapäiväisten tavaroiden säilytykseen. Säilytysvinkkejä otetaan ilolla vastaan.

Otin muutaman kuvan meiltä ja nämä ei ole edes ollenkaan pahimmasta päästä. Enhän minä voi leväyttää meidän perheen sotkuja julkisesti...

Koirankuljetuslaatikon päällä isännän metsästysvaatteet.

Keittön pöytä täyttyy aina roinasta.

Kirjahyllyä (jippii, siivosin sen äsken, joten ei näytä nyt tältä).

Olohuoneen pöydälle kasaantuu ana jotain roinaa.

20 kommenttia:

 1. Roina on ongelma meilläkin. Osittain olen ratkonut ongelmaa roinalaatikoilla, joihin roina menee piiloon ja jotka toivottavasti estävät sitä vaeltelemasta ympäriinsä. Nätti laatikko näyttää paremmalta kuin tavarakasa. Toinen asia sitten on, miten saisi miehen opetettua olemaan levittelemättä roinaa...

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Meillä ei oikeastaan näytä tuolta. Aiaa selittää se, että olen muuttanut melkein vuoden-kahden välein, joskus tiheämminkin. Joskus näytti, ja päätin silloin, että en kerää tavaraa, jota en ehdottomasti tarvitse. Lopetin shoppailun. Älä osta on sääntö numero yksi. Tuplatavarat vein kirpputorille. Edes yhtä ylimääräistä kynää en pidä. Tavaraa ostetaan vain pois heitettävän tilalle - vain matkoilla saa shoppailla. Viralliset paperit valkkaan kerran vuodessa ja meikkipussin puolen vuoden välein. Kosmetiikkaa en osta varastoon. Tavaroille pitää järjestää sieltä paikka, missä niitä luontevammin tarvitsee. Hankin kaksi isoa kirjahyllyä, sinne samanlaiset kansiot ja pari säilytyslaatikkoa ja se on siinä.

  Varastotilaa emme oikeastaan tarvitse ollenkaan, kaikki tavara mahtuu kerrostalokodin kaappeihin.

  Silti, harrastan käsitöitä ja lukemista, eli harrastan kotona ja harrastustavaroita samoin kuin tarkoin valittuja kuntoiluvälineitä on.

  Inhoan sanaa "sisustustavara", mutta kyllä meiltä muutama tyyny löytyy ja torkkupeitto sekä matkamuistoja ja perintötavaroita. Myös lapsuusajan muistoja on säilytyslaatikoissaan. Steriili kotini ei siis ole, mutta tavaraa on ehkä saman verran kuin jossain 70-luvun kodissa.

  Pidän kaappien järjestelystä - kerran mennessäni ensimmäistä kertaa kylään tuttavani luo, innostuin siivoamaan heidän keittiönkaappinsa. On minulla yksi heikko kohta ja se on imurointi. Suhtaudun imuriin kuin koira -sängyn alle piiloon. Moppi heiluu mielummin.

  Siivoan töissäkin paperit mappeihin ennen lähtöä. Tuntuisi pahalta jos siistijä löytäisi paperit jotenkin levällään, vaikka esim. salassapidettäviä papereita en käsittele.

  Lasten kanssa täytyisi tietysti joustaa.

  OP

  VastaaPoista
 3. Haluatko etta lahetan sulle kuvan meidan keittion poydasta?

  VastaaPoista
 4. Heli, siis ostamaan laatikoita. Hyvä.

  OP, minakin paatin Norjaan muuttaessani, etta nyt en sitten kasaa tavaraa... Ja oikeastaan en kasaakaan. Vaan ihan kaikenlaiset jokapaivaiset tarvittavat tavarat tekevat taman sotkun. Ja enhan mina taalla yksin asu. Eli voin syyttaa isantaa ja tyttoa kaikesta sotkemisesta ;D. Mutta hyvia vinkkeja, kiitos! (Et muuten lähettäisi minulle sahkopostiosoitettasi? Pistaisin sinulle postia siita vaihdosta.)

  anu, pista kuva blogiisi. Teilla on varmaan karmeen siistia!

  VastaaPoista
 5. Roinaa on meilläkin, mutta kun minä kuvaan blogiini, niin siirtelen roinat pois kuvasta:) Siivoan joka toinen viikko, en jaksa joka viikko siivota.

  VastaaPoista
 6. No just, nuo jokapäiväiset roinat on se ongelma yleensä - niitä meillä ei kerätä, ei osteta. Hyvä systeemi on sellainen, että jokaisella perheenjäsenellä on omat tavaransa liinavaatteita ja kampoja myöten ja paikkansa niille. Näin harjat, hiuslenksut sun muu sälä ei ajelehdi. Tuo roinalaatikko on hyvä idea myös, varsinkin lasten tavaroille ja miesten sellaisille tavaroille, joille en tiedä edes nimeä.

  Kävin koko asunnon läpi silloin kun päätin, että tavaraa ei enää tule lisää poislukien harrastuksiin ja matkoihin liittyvät jutut.

  Vanhempani eivät kait laittaneet mitään omaa tavaraa pois 43 vuotta kestäneen yhteiselon aikana. Tosin lasten leluja ja kirjoja ehdittiiin mielestäni kierrättää vähän liikaakin, minulle olisi muistoksi jotain poislaitettua kelvannutkin. Isän tavaroiden siivoaminen oli hänen kuolemansa jälkeen melkoinen urakka: sitä itki ja nauroi kantaessaan kierrätykseen automainoksia 80-luvulta.
  OP

  VastaaPoista
 7. Vihdoinkin joku muukin, jolla on roinaa asunnossa. Ihmettelen aina noita muita blogeja, joissa ei näytä olevan yhtään mitään muuta kuin huonekaluja ja kaikki niin siistiä että. Meiltä löytyy sieltä täältä lehtiä ja kirjoja ja saattaa löytyä kenkiäkin ja vaikka mitä, sillä meillä /asutaan/.

  VastaaPoista
 8. Äiti opetti siivoamaan joka perjantai. Ulos lensivät niin matot kuin kaikki muukin turha roina. Meillä siivoukset ei pysy ihan niin järjestelmälisenä. Tai lue, ettei matot todellakaan lennä ulos joka perjantai. Osaltani olen ratkaissut pulman hankkimalla mattoja, joita ei saa tampata. Eli ne käyvät ulkona vain talvisin kovillla pakkasilla.
  Rakkain harrastukseni on intohimoni kaikkiin purkkeihin ja vaikkapa kenkälaatikoihin. Ne ovat mitä parhaita järjestyksen pitäjiä. Kun joka ikisellä siis JOKA IKISELLÄ tavaralla on oma paikka, niiden paikoilleen laitto on todellakin vaivattomampaa. Mutta eiköhän jokaisen kodista löydy ainakin yksi rompekori, mistä voi löytyä ihan mitä tahansa...
  Suosittelen myös joskus kasaamaan kaikki esim. omat vaatteet isoksi pinoksi ja aloittaa todellinen lajittelu: keräykseen, kaappiin , keräykseen, kaappiin.
  Kuka kumma niitä epäsopivia vaatteita on muuten laittanut minun vaatekaappiini ???

  VastaaPoista
 9. Kyllä siistiä pitää olla, itse ratkaisin ongelman muuttamalla yhden vierashuoneen sisävarastoksi (tavaroille jotka eivät kestä kosteutta) neljä koukkua kattoon narut ja harjanvarsia niihin henkareille alle jää tilaa vuoteelle, sen ja pöydän alle kaikki muu roina. Ei ole vieraat valittaneet, kuka nyt nukkuessaan katselee mitä ympärillä on.

  VastaaPoista
 10. Meiltäkin löytyy kaikenlaista irtoroinaa. Kutsun niitä kasoiksi :D Kasoille on ominaista, että tietyt kamat kertyy aina tiettyyn kasaan.

  Mies on tässä ihan mahdoton etenkin postin suhteen. Olen hommanut koreja, joihin säilöä irtoroinat. Korin heitän sitten kaappiin, ettei sotke maisemaa ;)

  Miehen työhuone tosin on JÄRKYTTÄVÄ pesäke. Siellä on monta kasaa ja hänelle ostamani postikori ei edes näy kaiken sen postin alta.

  VastaaPoista
 11. Mulla on ihan liikaa roinaa eikä tarpeeksi säilytystilaa,(ei ole varastoa kun on vanha talo,uusissa on varasto yleensä taloissa) Kun muutin Suomesta tänne takaisin muutama vuosi sitten,vannoin,ettei mulle enään tule roinaa vaan kaikki on minimissä,mutta mites ollakkaan,sitä on vaan kertynyt...Siivoan yleensä kunnolla kerran viikossa ja vähän sieltä sun täältä muulloin.

  VastaaPoista
 12. Vaikka meitä on vain kaksi aikuista ihmistä, niin paikat eivät pysy kunnossa. Pitäisi pestä ikkunoitakin, mutta kesken jäi sekin urakka. Hoh-hoijaa.

  VastaaPoista
 13. Kylla ja ei. Siivoilen varmaan joka paiva jotain, (varsinaista siivouspaivaa meilla ei ole), mutta siita huolimatta meilla on aina tavaraa levallaan...Nytkin vaikka ollaan just muutettu ja tavarat osin viela laatikoissa varastossa, kaikkea epamaaraista on ympariinsa levallaan. Me kylla eletaan aika pelkistetysti eli koriste-esineita tms. sisustusjuttuja meilta ei juurikaan loydy.

  VastaaPoista
 14. Täällä Suomessa tulee telkkarista sellaista innoittavaa ohjelmaa kuin "Hyvästit sotkulle". Jos oman kodin sotku alkaa masentaa, niin niiden ohjelmien jälkeen tulee järkiinsä ja toteaa, että aika hyvin on meillä sentään asiat. Tosin mukavan siivousinnon sellaisen ohjelman katselu saa aikaan koko perheessä.

  VastaaPoista
 15. Vastaus otsikon kysymykseen; Ei..Siivoan silloin tällöin,kun siltä tuntuu...

  VastaaPoista
 16. Sama ongelma täälläkin. Mulle ei saa koskaan tulla yllättäen kylään... Ja ennen vieraita siivoan aina paniikissa viime tingassa, ja sit just kaikki vaatekasta ym päätyy jonnekkin vaatekaapin pohjalle...

  Mutta vessan ja keittiön kyllä siivoan hyvin säännöllisesti.

  VastaaPoista
 17. Meillä on kaikki aina hujan hajan ;)

  VastaaPoista
 18. Minä siivoan kunnolla vain silloin kun kutsun ihmisiä meille visiitille.
  Arkena ei pöydillä, eikä muillakaan pinnoilla saa olla yhtään ylimääräistä tavaraa. Lattioilla sensijaan lyövät leikkiä keskenään pölytollerot ja ruoan muruset kaikkinaisen muun töhkän kanssa.
  Komeron ovia meillä kun aukaistaan, täytyy varoiksi siirtyä pari askelta taaksepäin :(
  Minä olen siis täydellisen SILMÄNLUMESIISTI.
  Kerran, kun meillä oli kotiseurat, niin kirkkoherra lähti kotiinsa avaten erehdyksessä meidän VAATEHUONEEN oven.
  Onneksi sinne ei syty automaattisesti valot. Komeron "järjestys" oli nimittäin melkomoinen.
  Meinasin jälleen kerran laihtua!!!

  VastaaPoista
 19. Näyttää kotoisalta. Kun ei ole tarpeeksi neliöitä ja lapsia löytyy niin lopputulos on toi:)
  Huomasin suuren eron kun muutettiin puolet pienempään taloon joka on yhdessä tasossa. Ennen lastenhuoneet oli alakerrassa ja rojut pysyi (suht) siellä. Mutta nyt keittiönpöytä on läksyjenteko paikka.. eteinen täynnä rullaluistimia ja kenkäpareja jne. Huoh.. aina sais olla siivoamassa. Tai sitten hyväksyä tämä kaaos:)

  VastaaPoista
 20. No en kylla laita julkisesti blogiin! Kaikella on rajansa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.