sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Joulumarkkinat Maihaugenissa, Lillehammerissa

Tämä marraskuun viimeinen viikonloppu on aina varattu Maihaugenin ulkoilmamuseossa vanhanajan joulumarkkinoille. Siellä voi ostaa lähinnä käsitöitä ja ruokaa. Lisäksi on kaikenlaista touhua etenkin lapsille (kynttilöiden valamista, pipareitten paistamista, puutöitä). Aivan mahtava tapahtuma.

Viikonloppu alkaa aina perjantaina museon sisätiloissa suuren joulukuusen koristelemisella, jonka suorittaa joku taiteilija tms omilla jutuillaan. Tänä vuonna olivat naapurikunnan pojat Arne ja Carlos (maailmankuuluja vaate designereita, jotka asuvat vanhalla juna-asemalla) joulupalloillaan koristelleet koko kuusen. Se oli aivan täynnä neulottuja palloja (valokuva kuusesta katosi jonnekin kamerastani...). Nämä pallot ovat tämän vuoden ehdoton jouluhitti täällä. Pojat olivat paikanpäällä ja minäkin ostin lopultakin heidän Julekuler-kirjansa, josta on otettu jo ainakin kolme painosta). Kertoivat minulle, että kirja ilmestyy Suomessa ensi vuonna. Pariskunta on aivan uskomattoman viehättävä ja "tavallinen". Ovat olleet suosikkilistallani jo kauan.Paikalla oli aivan todella paljon ihmisiä. Ja ostoksia tehtiin mekin kassikaupalla. Ei voi oikein laittaa kuvia ostoksista, kun osa on joululahjoiksi ;).


Oikein hyvää ensimmäistä adventtia teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Voi että, ihalta kuulostava tapahtuma! No ensi vuonna osaan varautua :)

  VastaaPoista
 2. Satu: Mulla oli tarkoitus laittaa sulle viestia eilen, etta jos olisit ollut kiinnostunut :) mutta unohdin, kun jain katselemman skal vi dansea...

  Maihaugenissa on kaikenlaisia tapahtumia nyt ennen joulua ainakin viikonloppuisin. Kay katsomassa www.maihaugen.no. Jos kayt usein siella, niin kannattaa ostaa vuosilippu, 350/henkilo tai 500/perhe. maihaugen on minusta yksi Lillehammerin mukavimpia paikkoja.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tässä jo pääsee joulutunnelmiin näitä kuviasi katsellessa! Pojat vaikuttavat reippailta ja olisinpa mielelläni nähnyt kuusen palloineen.

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka ihanat markkinat. Toi kirja vaikuttaa tosi hauskalta. Jo kansi on hassu, kun yleensàhàn ei miehià puikkojen kanssa sohimassa này. Harmi kun se kuusikuva katosi. Olis ollu kiva nàhdà. Jos se jostakin ilmestyy niin laita se tànne vaan vàhàn myòhàssà :D

  VastaaPoista
 5. Oi ihanuutta, aidot joulumarkkinat! Kiitos kun otit mukaan.
  Tämän saaren "kunnollisimmat" ovat olleet Belfastissa, ehkä siis sinne ensi viikonloppuna?

  VastaaPoista
 6. Hauskoja palloja :) Pitäisköhän kokeilla kutoa...

  VastaaPoista
 7. Ihan joulunaluspostaus...
  Hauskoja joulupalloja kundit kutoo.
  Terveiset Helsingin pakkasesta!

  VastaaPoista
 8. varmaan hauska se pallokuusi, voin kuvitella:)

  VastaaPoista
 9. Oi mitka ihanat markkinat:)
  Ja hauskoja poikia nuo. Harmi, etta kuva katosi kamerasta:(

  VastaaPoista
 10. Pitäisipä joskus osallistua tuollaiseen kaamostapahtumaan ja juuri tuohon joulutapahtumaan.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.