torstai 27. joulukuuta 2012

Romjul - välipäiviä

Joulun ja uudenvuoden väliä kutsutaan Norjassa sanalla romjul.

Monilla on vapaata, perinteisesti kaupat ovat olleet auki vain osan päivää (tosin nyt taitaa kaupatkin olla auki melkein normaalisti), perheet viettävät aikaa yhdessä ja jouluruokia syödään edelleen. Kaupoissa käy muuten aikamoinen kuhina, kun ihmiset käyvät vaihtamassa joululahjojaan sopivampiin. Lisäksi alennusmyynnit alkavat vähitellen, huipentuen kumminkin tammikuun alun ulosheittohintoihin.

Me käytiin pikaisesti Maikin kanssa Lillehammerissa hakemassa hänelle talvikengät alennusmyynnistä. Kannatti odottaa muutama päivä ja saada kunnon kengät puoleen hintaan :).

Aurinko paistoi kirkkaan siniseltä taivaalta kotiin ajaessa:


Nyt yritetään sitten päästä eroon jouluherkuista. Minun brunssini useampana aamuna on ollut suurinpiirtein tämmöinen. Kotonatehtyä porkkana- ja lanttulaatikkoa, punajuurisalaattia, katkarapusalaattia, jotain tuoretta (tässä kirsikkatomaatteja) ja leivän sijasta potetlefseä (perunasta ja jauhoista paistettuja ohuita "lettuja") kotileipomosta. Lisäksi kylmäsavulohta minulla ja muilla joko ribbeä (siankylkeä) tai muuta lihaa.


Mukavaa loppuvuotta!

4 kommenttia:

 1. Herranen aika, voiko jossain olla noin kaunista+ Tuoko on sitä tykkylumi maisemaa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunis talvinen maisema, mutta niin se on täälläkin. Täällä yritetään keventää joulun jälkeen kun tuli syötyä ähkyyn itsensä joulunpyhinä. Mukavaa uuden vuoden odotusta.

  VastaaPoista
 3. Mullakin meni tänään viimeiset lanttulaatikot lounaaksi. Loput hirvenpaistit meni pakkaseen. Syön nykyään tosi vähän lihaa, mutta nyt on mennyt tuota hirveä sitten koko vuoden edestä. Hyväähän se oli, mutta tulee siitä ähky kun ei ole tottunut...
  Tosi kaunista on sielläkin! Täällä oli tänään 16 astetta pakkasta, vaikka YR:n säätiedotuksessa luki 6 astetta...kylmää muttta kaunista! Mun pitäisi lähteä suksikauppaan hankkimaan ne sukset alesta, kun on nyt tuollainen huippulatu tuossa ikkunan alla - on suorastaan noloa olla hiihtämättä... tässä suomalaisten hiihtomaine kärsii.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.