pohja
vaahdota:
100g voita
1 dl sokeria
lisää siihen:
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
levitä piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille
sen päälle laita marjoja haluamasi määrä (minä käytin vain noin pari desiä)
täyte
jonka kaadat marjojen päälle
2 dl kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Paista noin puoli tuntia +200 asteessa.
Tuosta irtopohjavuoasta kakun saa helposti kakkulautaselle. |
Oi mitä herkkua:)
VastaaPoistaTuota pitää kokeilla!
VastaaPoistaMikä vastaa grahamjauhoja Norjassa? Vai tuotko ne Suomesta?
VastaaPoistaMinä käytin Møllerens Grovbakst jauhoa. Sopi oikein hyvin grahamjauhojen sijaan. Totta puhuen en oikein enää edes muista millaisia grahamjauhot olivat Suomessa...
PoistaHei Tuula, minä olen samalla pohjalla leiponut banaanitorttuja ympäri vuoden. Täytteenä banaania viipaleina, vieri viereen, ja kermaviili (lettrømme)-täytteeseen olen pirauttanut sitruunanmehua vastapainoksi sokerille ja vaniljasokerille, niin että siitä on tullut mukava hapanimelä ja vaniljainen maku, joka mielestäni sopii erinomaisesti banaanin kanssa.
VastaaPoistaTerveisin, Rosmariini
Mamman marjapiirakka on minun suosikkejani. Kaikki jauhot voi vaihtaa spelttiin, marjoiksi viinimarjoja ja vieraille tietysti leivotaan oikealla voilla...
VastaaPoista