perjantai 8. elokuuta 2014

Elämän arkienkeleitä

Tämän kesän aikana olen tavannut monia arjen enkeleitä. Kaiken kiireen keskellä aikaisemmin en ole huomannutkaan, kuinka paljon näitä ympärilläni täällä onkaan. Kovin monet ovat kyselleet vointia niin puhelimitse kuin sosiaalisten medioidenkin kautta. Vieraita on riittänyt lähes joka päivälle. Apua olen saanut yhdessä jos toisessakin asiassa ja apua tarjotaan edelleenkin koko ajan. Ihmisten turvaverkko on ollut valtava.

Ja niinhän se varmaan onkin, että hädässä ystävä tunnetaan. Kun ihminen kokee jotain traumaattista, niin silloin näkee, kuka sinusta välittää. Kriisin kokeminen pienessä yhteisössä on varmasti myos erilaista kuin isoissa paikoissa. Täällä kaikki tuntevat toisensa ihan eri tavalla. Tosin sekin voi olla niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta minun kokemukseni ovat olleet lähes pelkästään positiivisia.

Apua saa, jos on vastaanottavainen avulle. Jos haluaa "leikkiä" kaiken osaavaa ja ylivoimaista, niin kukapa sitä apuaan sitten tarjoaakaan. Ja joskus pitää osata sitä apua pyytää itsekin.

Eilen olimme yhden meidän arkienkelimme kanssa retkellä tässä lähistöllä. Tämä enkeli on sellainen, joka piipahtaa kylään ihan ilman sen kummempia. Saattaa tuoda mukanaan pullapussin kahvileiväksi. Istuu ja jutustelee jonkin aikaa. Ja niin saa sekin päivä piristysruiskeensa.

Eilisellä retkellä nautimme luonnonrauhasta ja kauniista maisemista. Ja kuinkas ollakaan, löysimme isot kasat niin lakkoja kuin mustikoitakin. Eilinen oli hyvä päivä!

6 kommenttia:

 1. Luulen, että sieltä löytyy enkeleitä enemmän kuin täältä suurkaupungista. Berliiniläinen ystävämme asuu maalla Värmlandissa lähellä Norjan rajaa ja kertoi, miten paljon saa apua lähiympäristöstä. Hänen hevosensa kuoli ja yksi naapureista tuli heti apuun ja kuljetti ruumiin pois.

  VastaaPoista
 2. On hieno lukea, että olet saanut kohdata tällaisia arkienkeleitä :) Suru ei siitä katoa tai vähene, mutta kappaleen matkaa yhdessä kulkeminen surun keskellä on niitä asioita, jotka muistaa myöhemminkin. Monesti olet mielessä, vaikkemme tunnekaan :)
  -tuuli

  VastaaPoista
 3. Onpa sydäntä lämmittävää että sinulla on ollut vaikeana aikana mukavia arkienkeleitä seuraa pitämässä:)
  Oi,lakkoja!

  VastaaPoista
 4. Hienoa että ympärillä on niin ihania ihmisiä. Olet kyllä ollut onnekas kun olet löytänyt mustikoita, täällä en ole nähnyt ainuttakaan...

  VastaaPoista
 5. Todella ihanaa että tuollaisia ihmisiä on olemassa. Olet ajatuksissani ❤️

  VastaaPoista
 6. Hienoa kun siellä on sellaisia enkeleitä. Joskus tutuu hurjan vaikealta lähestyä surun kokenutta, kun ei tiedä miten. Mutta sitten kun se tekee niin aina oppii jotain uutta itsekin.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.