perjantai 22. elokuuta 2014

Hei hei Elsa (suomenajokoiran elämää)

Tämä on tämmöistä luopumista tämä elämä nyt.

Tänään muutti meidän beibi, ikioma Elsa, uuteen kotiin. Ajokoirat ovat käyttökoiria ja niitä pitää käyttää. Minulla ei ole ainakaan nyt kapasiteettia treenata koiria, joten Elsa muutti tuohon meidän kuntakeskukseen opettajaperheeseen, jossa se pääsee metsälle ainakin kaksi kertaa viikossa.

Varmistaakseni, että molemmat ovat tyytyväisiä, niin koira kuin uusi omistaja, tein kaupan kuukauden kokeiluajalla (vaikka ostaja olisikin ottanut koiran nimiinsä heti). Mutta tällä haluan varmistaa, että koira palautetaan minulle, jos ostaja ei olekaan syystä tai toisesta tyytyväinen. Ja meinaan käydä katsomassa kuinka koiralla siellä menee. Olen varmaan vähän ylisuojelevainen näitten eläinten kanssa. Mutta tiedän kuinka isäntä olisi asioitten kanssa toiminut, joten toimin sen mukaan.

Elsa ainakin tuntui olevan innoissaan. Hyppäsi suoraan autoon ja pikkuruiseen häkkiin. Omistajalla on isompikin häkki :). Hyvältä näytti.10 kommenttia:

 1. Kovin monista jutuista joudutte nyt luopumaan :(. Toisaalta tuo järjestely kuulostaa tosi hyvältä. Koira on lähellä ja voit varmistaa, että uudessa paikassa lähtee sujumaan hyvin. Oikeassa olet siinäkin, että metsästykoirien vietti on niin voimakas, että ei niistä tule oikein tyytyväistä sohvakoiraa. Varsinkaan jos ja kun ne ovat päässeet jo metsästyksen makuun, joten ratkaisu oli varmasti ihan oikea. Hyvää matkaa uuteen kotiin hienolle Elsalle!

  VastaaPoista
 2. Suloinen Elsa. Vaikka se tuntuu haikealta, se on ehkä parasta. Ajokoirat ovat onnellisia saadessaan hakea riistaa. Mutta yhdenhän voisi jättää...OP

  VastaaPoista
 3. Harmi että jouduit luopumaan Elsastakin, mutta toivottavasti Elsa ja uusi omistaja ovat tyytyväisiä toisiinsa.

  VastaaPoista
 4. Ei varmaankaan helppoa luopua lemmikistä mutta varmaan hyvä juttu Elsalle.Jäikö sinulle nyt mitään lemmikkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä vielä Toya, mutta sekin lähtee metsästäjälle tässä piakkoin. Kissa jää. Heponen tarvitsee seuraa, joyen sekin vamaan lähtee, kunhan löydämme sopivan paikan. Eläinten pitäminen on hankalaa, jos meinaamme reissuta ja olla poissa kotoa milloinkaan.

   Poista
 5. Isoja asioita elämässäsi nyt. Riipaisee! Paljon voimia sinulle.

  VastaaPoista
 6. Ihana, kun pidät eläimistäsi noin hyvää huolta ja ajattelet niiden parasta. Lemmikistä luopuminen on vaikea asia. Me jouduimme lopettamaan alkuvuodesta rakkaan beaglemme,
  joka 14 vuoden iässä rupesi kärsimään jo liikaa vanhuuden krempoista. Päätös oli vaikea, mutta kun Kidi sai halvauskohtauksen, emme voineet enää pitkittää reppanan elämää. Oli reilumpaa nukuttaa koiruli ikiuneen.

  Nyt kun meillä ei ole enää lemmikkiä, täytyy kyllä todeta, että elämä on paljon helpompaa.
  Ei enää kukonlaulun aikaan koiran lenkittämisiä, kun vettä sataa kaatamalla, ei huonoa omaatuntoa siitä, että lemmikki joutuu viettämään pitkiä aikoja yksikseen.

  Kuulaita syyspäiviä sinne Norjaan <3

  VastaaPoista
 7. Luopumista seuraa usein myös muita luopumisia. VOimia.

  VastaaPoista
 8. On oikein ajatella eläimen parasta eli luopua jos niille ei ole aikaa. Toinen vaihtoehto on luopua omista menoistaan eläinten vuoksi. Itse olen ollut 20v "kotieristyksessä" kun luontoni ei anna eläimiä tien päälle laittaa. Ei hyvä mitenkään päin.

  VastaaPoista
 9. Todellista eläinrakkautta on luopua eläimestä, jos joku muu voi tarjota sille paremman elämän. Hienoa, että ajattelet eläinten parasta. Arvostan sitä paljon.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.