sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Voimien keruu päivä

Tänään olen yrittänyt keräillä voimia tulevaan työviikkoon. Miten tuntuukin niin raskaalta nykyisin nämä sunnuntait ja uuden työviikon ajatteleminen. Ei pitäisi valittaa, töitä kun on ja omalla alalla saan olla. Mutta siitä huolimatta nykyisin eivät tunnu viikonloput riittävän palautumiseen.

Paistoin pitkästä aikaa ihan rehellistä pullaa.

 

Tämän ihanan auringonlaskun nappasin matkalla lampaitten luokse.Olin pitkästä aikaa auttamassa lampaitten syötössä. Meillä ajetaan neljä pyöröpaalia kerrallaan lampaille halliin. Siitä ne saavat sitten syödä ihan omaan tahtiin. Yleensä seuraavaan syöttöön menee 5-7 päivää, riippuen rehun laadusta. Hallissa käydään tietenkin päivittäin katsomassa kuinka rouvat pärjäilevät. Lisäksi pikkutytöt saavat lisäravinteita, joita annetaan parin päivän välein. Vesi on aivan yhtä tärkeää kuin ravintokin. Meillä on lämmitetyt automaattisesti täyttyvät vesikupit. Lämmitetyt pakkasten vuoksi, koska halli on kylmä. Mutta lampailla on siellä hyvä olla villapuvuissaan.Oikein hyvää alkavaa viikkoa ja helmikuuta kaikille teille!

18 kommenttia:

 1. Hienon näköisiä pullia olet leiponut:.) Mä en nyt muista,mutta kerittekö te myös noita teidän lampaitanne,ja jos niin,niin mitä teette villalla?

  VastaaPoista
 2. Voi että...ihania voisilmäpullia. Nam!

  VastaaPoista
 3. Rehellistä pullaa! Tekeepä mieli..njam.

  VastaaPoista
 4. Hei! Sulla on äät ja ööt paikallaan! Luin pitkät pätkät ennen kuin hätkähdin tuon huomaamaan, onneksi olkoon! No muuten piti vaan kommentoida, että hyvän näköiset pullat ja auringonlaskukin,eikä mitään vikaa lampaissakaan. Olisi kiva joskus tulla kurkistamaan teidän halliin niitä turkkilaisia. Lampaat ovat minusta niin ihania eläimiä. Jos olisi paikkaa ja mahdollisuuksia niin varmaan itsekin ottaisin! Hyvää talven jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Yaelian, kylla lampaat keritaan kaksi kertaa vuodessa. Ei tuollaista maaraa jaksa itse keria, mutta meilla kay sellaiset ammattilaiset sen tekemassa. Villat lahetetaan villankerayspisteeseen, josta sitten maksetaan maaran ja laadun mukaan.

  Maelka ja Sirokko, :).

  Rosmariini, kaytan sinun keinoasi (etta kiitos vaan neuvosta!), enka ole viela asentanut mitaan ohjelmaa. Mietin, etta kun kaytan konetta tyojutuissa jne, niin mitenka sita koko ajan jaksaisi vaihtaa sita kieliohjelmaakaan. Enka ole viela kayttanyt konetta huollossakaan... Hyvin menee nainkin.

  VastaaPoista
 6. Niin Rosmariini, tervetuloa vaan ohikulkiessa, kun menette pohjoisempaan seuraavan kerran!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia teidän lampaista. Meidän Hilma ja helmi saa kaksikertaa päivässä uuden heinäpussin ja iltapäivisin leipää, vihanneksia, kauraa ja ruuanjätteitä. Syksyllä emme niitä kerinneet, joten niilä on paksu villa ja "hyvä"rasvakerros ovat tarjenneet hyvin vaikka talli on aika kylmä ollut tänä talvena. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaako kylmyys villan laatuun ja maaraan? Saavatko lampaat muutakin ruokaa heinan lisaksi? Mitenkas aluset, olkiako laitetaan? Onko lampaat muuten siisteja sillain etta tekevat tarpeensa vaan yhteen nurkkaan niin kuin possut, vaiko joka puolelle niin kuin lehmat?

  VastaaPoista
 9. MaMMeli, onnelliset lampaat, Hilma ja Helmi!!! Ei lampaille kylma tule talvellakaan.

  VastaaPoista
 10. Anu, kylla lampaille yleensa tulee paksumpi turkki kovina pakkasvuosina ainakin meilla, kun on kylma halli. Laatuun vaikuttaa juuri tuo villan likaisuus/puhtaus.

  Meilla kaytetaan joko sahanpurua tai olkia alustalla, koska emme kayta sellaista metallia alla, etta kakat menisivat "kakkakellariin". Nain ollen lampaat kulkevat jatöstensa paalla koko talven ja ne poistetaan sielta sitten kerran vuodessa kesalla traktorilla ajaen.

  Lampaan kakka on yleensa melko kuivaa papanaa eli normaalisti riittaa sahanpuru/oljet kuivikkeiksi. Tana talvena on ollut kylma ja rehu on ollut kuivaa, niin emme ole juuri levitelleet useinkaan kuiviketta.

  Lampaat kakkaavat vahan sinne sun tanne kavellessaan :).

  Heina riittaa tavalliseksi ruuaksi. Lisaksi ne saavat vitamiineja ja suolakivia, joita on tarjolla koko ajan ja nain karitsanodotusaikaan saavat myos sellaista kuivarehua. En tieda naita sanoja suomeksi...

  VastaaPoista
 11. Liian lyhyet viikonloput - olen huomannut miehellani saman ongelman. Millaan ei tunnu palautuvan ja saavan vain 'olla' tarpeeksi viikonlopun aikana. Ehka intensiivinen painaminen viikolla kestaa purkautua pidempaan kuin on vapaata.

  Onneksi han on pysynyt terveena.
  Mun mies on aivan heikkona pullaan.
  Syo mieluiten kylman maidon kanssa.

  Aina kun naen bloggaaja sivulla pullaa tai kakkuja tulee mun mies mieleen...kuinka kuola valuisi. Onneksi han ei bloggaa! :)

  Helmeilevaa helmikuuta! :)

  VastaaPoista
 12. Ihanan näköinen toi auringonlasku! En kyllä yhtään kyllästy katsomaan kuvia teidän upeista maisemista!

  VastaaPoista
 13. Mukava kuulla ja nähdä lammastytöiltä terveisiä ^^. Ja nuo pullat, oih. Jos ei olis kello noin paljon niin taikina olis jo nousemassa!!

  VastaaPoista
 14. Ihanan näköistä pullaa!!!
  Kauniit maisemat on siellä, todella upeat!
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa ja helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
 15. Oih, ihania pullia, tuommoiset voisilmäpullat vievät kyllä kielen mennessään!

  Kaunis kuva auringonlaskusta.

  Suloisia lampaita, sinä saat varmaankin vaivatta unta kun on mitä laskeskella..(heko heko)

  VastaaPoista
 16. Tekis kylla niin mieli tuollaista rehellista pullaa. Hyvaa helmikuuta sinullekin. :))

  VastaaPoista
 17. Hi, I saw that someone visited my blog from here so I wanted to pay your blog a visit. Beautiful pictures and sheep!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.