keskiviikko 6. tammikuuta 2010

-30 pakkasta

Tulipalopakkaset jatkuvat. Tänään oli töissäollessa koko ajan pakkanen -30:ssa. Auto käynnistyi, kun sitä käynnisteltiin myöhään illalla ja todella aikaisin tänä aamuna. Töissäkin kävin käynnistämässä autoa kerran tauolla.

Minun täälläoloaikanani ei ole ollut näin kovia pakkasia ollenkaan. Viime talvet ovat olleet aika leutoja ja pakkaset ovat laskeneet vain pariinkymmeneen.

Laitoin takkaankin pellets-korin (mikä lie suomeksi?) ja tulen siihen. Tulee vähän lämmintä.Kissakin vain katselee ikkunasta ulos. Ei se sinne pakkaseen lähde juuri juoksentelemaan.Tässä muutama kuva ulkoa.

 

 

 

Tämä ei ole kivaa. Vaan kestettävä on. Ostin eilen kaupasta raha-arvan ja sanoin myyjälle, että jos voitan miljoonan niin hän saa minulta matkan valitsemaansa etelän kohteeseen. Voitin 25 kruunua... Eli kestettävä vaan on.

14 kommenttia:

 1. Tiukka pakkanen kyllä laittaa toisenkin kerran miettimään, että onko ihmistä lainkaan näille leveyspiireille tarkoitettu? Oliko ne ensimmäiset tänne kotiutuneet esi-isät ihan täyspäisiä ^^.
  Mutta eiköhän tästä taas selvitä. Ei täällä keskisuomessa ihan 30 ole ollutkaan, nytkin 18.

  VastaaPoista
 2. Hrr..hrr...On siellä kylmää.
  Täällä "vain" - 20 C. Yöksi kylmenee.
  Kadehdin takkaasi, jo sen katsomisesta tuli lämmin olo:)
  Mutta en kadehdi sitä, että joudut lämmittämään autoasi muutaman tunnin välein.

  VastaaPoista
 3. Huiiii miten kylmaa nayttaa olevan koko Euroopassa...

  VastaaPoista
 4. No onhan tuota pakkasta teilläkin, hui!

  VastaaPoista
 5. Kaunista siellä on ja kauniita kuvia olet ottanut!
  Teillä on siellä vielä kovempi pakkanen kuin meillä täällä. Vähän saisi kyllä pakkanen hellittää jo.
  Mukavaa loppiaisiltaa!

  VastaaPoista
 6. Koettakaa pysyä sulana. Aurinko pian jo nousee korkeammalle ja silloin helpottaa.

  VastaaPoista
 7. Huh,kyllä teillä on kylmää! Yritähän kestää Tuula,pian se kevät tulee. Täällä on taas hellettä päivisin,mutta oletkin sen varmaan kuullutkin Jonatanin kautta...

  VastaaPoista
 8. No onpa viileää!! Et nyt ihan etelään asti päässyt tuolla rahalla, mutta pellettejä varmasti saat sillä lisää :)
  Onnea pakkasen tainnuttamiseen!!

  VastaaPoista
 9. Hyi, aivan liian kylmää!!! Mutta maisemat ovat hienoja!

  VastaaPoista
 10. Muutama vuosi sitten kun kävin Suomessa tammikuussa oli enimmän aikaa -30 ja enemmänkin. Ei todellakaan ollut kivaa, varsinkin kun vaatevarasto ei ollut suunniteltu ihan sellaisiin lukemiin. Huuiii!

  VastaaPoista
 11. Minä olen kai vähän hassu tapaus, mutta suorastaan nautin kun on kunnon pakkanen!

  Tulee sellainen ihana voittajafiilis, kun ulkona on pakkasta kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen ja silti selviää hengissä :)

  Tuossa keskiviikkona illalla oli ulkona -27 ellei ollut jo kiristynyt siitä kun viimeksi katsottiin. Minä pistin vaatetta päälle ja menin kolailemaan lunta. Oli oikein napakka ilma ahertaa kolan varressa! :)

  VastaaPoista
 12. Hrrr! Täälläkin eilen illalla -28, koirakin jo hiukan nosteli tassujaan (vaikka lumessa piti silti pyöriskellä). Kissasi viisaasti vain katselee pihalle :) Kovin pakkanen missä olen ollut oli -44! Se oli jo...kylymää!!

  VastaaPoista
 13. Pohjois-Saksassa ihan bikinisää teihin verrattuna, -2,2°C, mutta lunta varmaan myös 15 cm, jo kohta viikon ollut - ja lisää luvassa oikein myrskyn myötä viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 14. Susadim, minäkin muistan -44 asteen pakkasen, olin silloin alakoulussa, 50-luvulla... jääkukkia ikkunassa, piti puhaltaa, että sai kurkkima-aukon.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.