torstai 14. tammikuuta 2010

Joka neljännen norjalaisen mielestä Norja on lähes täydellinen

94% norjalaisista Norja on tyytyväinen Norjaan asuinpaikkana.

Monet ovat tyytyväisiä mahdollisuuksiin työn ja opiskelun suhteen.

Vähiten tyytyväisiä norjalaiset ovat teitten kuntoon ja yleisiin kulkuvälineisiin.

Tässä lisää tutkimuksesta.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Eivätkö norjalaiset haluakaan yhtä paljon auringon lämpöön kuin suomalaiset?
  Mikähän olisi tutkimuksen tulos Suomessa?

  VastaaPoista
 2. Nää on niin isänmaallisia! (meinaa välillä käydä hermoon...;)

  VastaaPoista
 3. nonni.
  Olisko isanmaallisuus todellakin se joka tallaisissa tutkimuksissa saa vastaajat herkiksi?
  Onko Norjassa periaatteessa kaikki hyvin? Paremmin kuin Suomessa?
  Nyt ei puhuta saasta koska se on molemmissa melko sama! :)

  VastaaPoista
 4. Kirlah, kylla norjalaiset haluaa etelan lampoon. Espanjassakin asustaa iso elakelaisjoukkio talvisin. Vaan kaipa tama maallinen mammona sitten antaa hyvat mahdollisuudet matkustamiseenkin.

  Fjordinna, norjalaiset ovat hirvittavan isanmaallisia ja sen takia ei oikein voi edes pahaa puhua tasta omasta maasta kai... Vaikka kylla taalla valitetaankin asioista, mutta ollaan kai kumminkin periaatteessa tyytyvaisia.

  BLOGitse, Norjassa on oljyrahojen vuoksi viimeiset vuosikymmenet asiat olleet sata kertaa paremmin kuin ennen oljya. Norja oli ennen oljya koyha maatalaousvaltio. Oikea takapajula. Mutta oljy avasi ovet maailmalle. Teknologian kehittyminen loi tyopaikkoja koulutetulle vaelle ja palkkojen nousu nosti kulutuksen taivaisiin. Totta kai kun tutkimukseen osallistuneet vanhemmat ihmiset vertaavat oloja entisiin, niin onhan tama taivas. Mutta tutkimuksessa tulikin kritiikkia eniten nuorilta, jotka eivat ole muuta elamassaan kokeneet kuin tata rikkautta.

  En ole asunut Suomessa enaa niin pitkaan aikaan, etta tietaisin miten siella asiat ovat. Mutta taalla on ainakin toita niille, jotka haluavat toita tehda ja sosiaalietuudet ovat ainakin paremmat kuin esim Ruotsissa. Mutta kuten sanottu, en todellakaan osaa enaa verrata asioita Suomeen :).

  VastaaPoista
 5. Onhan se hieno asia, että kansalaiset ovat omaan maahansa tyytyväisiä.
  Tunnetaanhan täällä Suomessakin sellainen sanonta, että on lottovoitto syntyä Suomeen. :)

  VastaaPoista
 6. Asun pohjoisnorjassa ja ainakin täällä meillä on paljon työttömiä.Pikkukylät tyhjenee, kun porukka muuttaa työ perään. Norjassa on myös paljon tosi köyhiä joilla ei ole asuntoakaan. Enkä tarkoita vain narkkareita.Monille eläkeläisille ja työttömille tämä kylmä kausi on ollut lämmityskustannuksien takia vaikeaa. Toki täällä suurin osa pärjää tavallisen hyvin. :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, taalla on kai samat ongelmat kuin muuallakin: aarialueet karsivat, eika siella riita toita, kun ihmiset vahenee (nuoret muuttaa etelaan), eika palveluille ole tarpeeksi kayttajia. Tama on kai myos osaltaan aiheutunut siirtymisesta pois maatalousvaltaisesta yhteiskunnasta.

  Oslon alueen asunnottomista oli jonkin verran puhetta pakkasten aikaan. Mutta heidan mielipidettaan ei varmaan kyselty tuossa tutkimuksessa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.