sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tulihan se lopulta

Täällä onkin nyt sitten ihan oikea talvi.

Tänä aamuna oli pakkasta -16 astetta. Siis julmetun kylmä tämän pitkän lämpimän kauden jälkeen. Mutta mikä ihana auringonpaiste meitä helliikään pakkasen rinnalla. Tuntuuhan tämä enemmän talvelta nyt. Minun mielestä parempi näin, vaikken kovista pakkasista tykkääkään. Säätiedotus lupailee pakkasia tälle viikolle, mutta jo torstaina lauhtuu alle kymmeneen asteeseen.

Otin kuvia auringossa seisoskelevista lehmistä. Aurinko lämmittää sen verran, että ne nauttivat ja seisovat ulkona. Ja unelmoivat keväästä.


Tässä Åsane ja Amadeus (Jarlberg-fe):


Jarhild (Jarlberg-fe):


Tässä yksi Telemark-ku, jonka nimeä en ole vielä oppinut:


Horg lillkin ulkoili innoissaan aurinkoisen pakkaspäivänä.


Mitäs teillä puuhataan näin sunnuntaina?

11 kommenttia:

 1. Jännä että lehmätkin tarkenee ulkona. Nykyään on ne pihattonavetat. Täälläkin on n. 10 astetta pakkasta ja hiljakseen luntakin satelee. tais tulla talvi.

  VastaaPoista
 2. Kauniin näköistä! Tuota talvea olisi kiva kokea edes yksi päivä.Kun Jerusalemissa oli viikon lunta niin en päässyt koska tiet oli suljettu ja liikenne sekaisin....

  VastaaPoista
 3. Ammut, lumi ja aurinko ovat hieno yhdistelmä, kotikyläni ylämaalaiset ovat aina päivät ulkona, -6C täällä, mutta ei aurinkoa vielä... pariviikkoa vielä.

  VastaaPoista
 4. Oi aurinko! Enpä olisi uskonut, että lehmät ulkoilevat noin viileillä keleillä! :) Onnittelut kauniista päivästä ja kuvista!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Nuo norjalaiset lehmät taitavat olla eri rotua kuin suomalaiset sisarensa, kun viihtyvät ulkosalla kovassa pakkasessa?
  Hieman samoissa tunnelmissa olen minäkin sunnuntaita viettänyt, nimittäin tyttäreni kanssa heppatallilla :-)

  VastaaPoista
 6. Talvi tuntuu nyt hyvältä, vaikka näppejä ja varpaita äkkiseltään vähän kipristeleekin. Täälläkin nyt -15 astetta - toivottavasti ei kovin montaa päivää kuitenkaan :)

  VastaaPoista
 7. Meillekin satoi ohut lumikerros ja pakkasta on -12C, joten ihan talviselta tuntuu.
  Enkä paljoa ole ulkona käynyt, aika kuluu mattoja virkkaillessa, huivia kutoessa ja lukiessa.
  Mukavia talvitunnelmia sinne Norjaan!

  VastaaPoista
 8. Kyllä sitä talvea jo kerettiin odottaakkin, ja meilläkin alkaa jo olla sitä oikeaa talven tuntua reilu kymmenen pakkasta ja lunta n.20 cm. :)

  VastaaPoista
 9. Jee , ei pakkanen haittaa , kun saatiin tuo aurinko esiin . Heti tuli iloinen mieli . Kylläpä sulla on ihania kuvia , Pani suorastaan lepertelemää tässä koneen äärellä .

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.