lauantai 25. tammikuuta 2014

Talvisia kuulumisia + EDIT

Kyllä menevät päivät vauhdilla! Alkuviikko menee töissä ja siellä puuhaa riittää ihan kiitettävästi.

Perjantaisin minulla on opiskelupäivä töistä ja ne päivät kuluvat tiiviisti Lillehammerissa korkeakoulun kirjaston lukusalissa. Olen päässyt hyvään rytmiin lukemisessa ja eilenkin luin seitsemän tuntia yhteen menoon parilla pienellä paussilla. Kirjaston työntekijät ovat hurjan ystävällisiä ja auttavat kaikessa tarvittavassa.

Tänään aloitin aamusta kirjoittamaan ensimmäistä esseetä. Hmmm. Ei ole helppoa, kun edelliset opinnot olivat joskus kaukana 80-luvulla ja suomeksi. Mutta siihenkin on ohjeita ja neuvoja onneksi korkeakoulun kirjaston sivuilla. Mutta saa nyt sitten nähdä saanko mitään akateemista kirjoitelmaa kyhättyä... Olen saanut lehtorilta luvan tulla kyselemään myös sieltä. Ja sinne menenkin tekeleeni kanssa ensi perjantaina.

Lillehammerin korkeakoulu on ihan viihtyisä paikka. Samoissa tiloissa on myös Den norske filmskolen, jossa voi suorittaa masterin filmi puolelta. Niinpä pääovesta tullaan sisään opiskelijatorille ja kirjastoon Hollywood-rappusia pitkin :)! Tilat ovat uudet ja modernit. Mutta sitä olen ihmetellyt, että isossa kanttiinissa ja käytävillä on ainakin nyt talvella hirvittävän kylmä.

Sillä talvi meillä on. Lumentulo ei meinaa loppua ollenkaan. Ensin ei ole lunta ollenkaan ja sitten sitä tulee joka päivä ainakin jonkin verran. Nytkin tuulee ja pyryttää.

Tässä pari kuvaa verannan ovelta:Eli on kai pakko lähteä lumenluontiin. Mitäs teillä tehdään viikonloppuna?

EDIT: käykääpä kurkistamassa ihanan Jaelin blogia, siellä on viisivuotisarvonta meneillään!
Tässä kuva palkinnosta:


10 kommenttia:

 1. Täälläkin sataa taas (edelleen) lunta. Kun kävin illalla hevosten luona, niin silloinkin satoi lunta ja lumen takaa näkyi sitten tähtitaivas: eli vaikka on kirkas taivas, niin sittenkin sataa lunta…

  Reippaasti olet aloittanut opiskelun - opiskelu on muuten tosi kivaa, kun alkuun pääsee. Näin "vähän" aikuisempana siihen suhtautuu ihan eri tavalla kuin nuorempana.

  Ei muuta kuin opiskelu- ja lumityöintoa!

  VastaaPoista
 2. Jestas sentään, teillä on siellä lunta ihan hurjan paljon! Täällä Turun saaristossa lunta on vain nimeksi, jää on kylläkin kestävää ja paksua. Aamulla mittasimme jään paksuudeksi jo yli 20 centtiä!

  Tsemppiä opiskeluun, sinulta sen näyttää sujuvan erinomaisen hyvin!

  VastaaPoista
 3. Oi, onpa sitä lunta tullutkin! Täällä taitaa kesä taas tehdä tuloaan; eilen oli n 23c, mutta tänään onkin sitten ollut "vain" 18c...

  VastaaPoista
 4. Ai sinnekös ne meidän lumet onkin sataneet ;) Meillä Pohjois-Karjalassa on vain alle 10 cm lunta. Just aattelin, että näin vähällä jos päästään kevääseen niin johan sulais lumet pian. Mutta kyllähän vielä voi tulla äkkiä ne normi määrätkin (80 cm) lunta.

  VastaaPoista
 5. Olen itse opettanut jopa eläköityviä ihmisiä yliopistossa. Olen huomannut, että esseen kirjoittaminen on monelle haasteellista aluksi. Toisaalta näillä opiskelijoilla on elämänkokemusta, joka näkyy positiivisesti siinä, että osataan soveltaa opittua, verrataan omaa kokemusta opittavaan ainekseen jne. OP

  VastaaPoista
 6. On teillä paljon lunta !Kivalta kuulostavat opiskelusi,vaikka teettävätkin paljon töitä.

  VastaaPoista
 7. Minulla viikonloppu meni töissä ja koirien kanssa metsässä touhutessa ja kerettiin käydä yksillä synttäreilläkin :D

  VastaaPoista
 8. Minulla viikonloppu meni töissä sekä koirien kanssa metsässä touhutessa ja kerettiin käydä yksillä synttäreilläkin :D

  VastaaPoista
 9. Lumet lensi siis sinne;) Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.