perjantai 17. tammikuuta 2014

Lumikaaos

Täällä tulee sitten kaikki ne lumet, jotka eivät vielä tänä talvena ole tulleet. Mutta ne tulee tämän yhden viikonlopun aikana. Tänä aamuna kaivoin auton puolen metrin lumihangesta. Ja saman verran tuli kai päivän aikana lisää.

Mulla on perjantait opiskelupäiviä ja ajelin Lillehammeriin korkeakoululle. Sieltä kun iltapäivällä olisin kotiin lähtenyt, niin autot sutivat parkkipaikan mäessä. Onneksi siirtelivät autojaan sivuun ja minä ajelin ihan vaan rauhallisesti nastarenkailla ylös ilman ongelmia.

Tässä on videopätkä Lillehammerin kaaoksesta. Filmissä olla sairaalan mäessä. Kannatta katsoa ihan loppuun asti. Siinä meinaa käydä tosi pahasti...

http://www.gd.no/video/article7109911.ece

Pakkasta on kumminkin kymmenises astetta. Siitä johtuen lumi on aikamoista puuteria ja hirvittävän liukasta. Joten ajellaan varovasti!

5 kommenttia:

 1. Hui, oli kyllä pelottavan näköistä! Eikö talvirenkaat ole pakollisia siellä?

  VastaaPoista
 2. Kyllä talvirenkaat, mutta monet ajaa kitkarenkailla ei nastarenkailla. Ja ajossa on iso ero tämmöisillä keleillä kuin tänä talvena on ollut.

  VastaaPoista
 3. Täällä ylhäällä ei ole satanut lunta lähes kuukauteen, aikaisemmin satanut 83cm littaantui vesisateissa puoleen ja kantohamki kestäisi vaikka lehmien kävellä. Nyt vain on murhe, että kun tuon kantohangen päälle tulee uutta lunta niin lumivyöryriskit ovat melkoisia. Mukavaa ja turvallista talvehtemista sinne alas.

  VastaaPoista
 4. Itse en uskaltaisi ajaa Lillehammerissa edes kesällä - siellä on sellaiset korkeuserot ja niin jyrkkiä mäkiä. Saati että lähtisin sinne talvella ja vielä kitkarenkailla… huh, huh.

  Ja sitten vielä kaikki ne ulkolaiset rekat, jotka tulevat tänne kesärenkailla ajelemaan…

  VastaaPoista
 5. No joo teillä sitten onkin varmaan talven lumikiintiö täynnä ????? Meillä on kyllä pakkasta, mutta lunta ei ole kuin n. 15-20 cm

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.