lauantai 4. tammikuuta 2014

Sulle salaisuuden kertoa mä voisin...

No niin, nyt on sitten taas naisten- ym lehdet täynnänsä kaikenmaailman laihdutusohjeita ja pikakuureja joulu- ym kilojen karkottamiseen. Laihdutusbisnes on aikamoista rahojen pyöritystä. Vaikka oikeastaan laihtumisen ei pitäisi maksaa yhtään mitään.

Minä tajusin lopultakin elokuussa, että ei ihminen laihdu millään kuureilla. Kun kuuri loppuu, niin kilot tulevat takaisin. Pysyvään painonhallintaan on vain yksi tie. Ja se onkin sitten se salaisuus, joka ei oikeastaan ole edes mikään salaisuus. Ja sen saa tästä nyt kaikki minulta ihan ilmaiseksi. Olkaatten hyvät!

Eli: kun syö enemmän kuin kuluttaa, niin johonkinhan ne ylimääräiset sitten jäävät.

Minun reumasairaalassa käyntiin liittyi elokuussa myös käynti ravintoneuvojan luona. Hänen kanssaan keskusteltiin ruokailusta, painosta, kivuista jne. Siellä selvisi minulle esimerkiksi se, että sokeri kehossa voi aiheuttaa tulehduksen kaltaisia kipuja. Seurauksena sain ohjeen syödä tavallista ruokaa viisi kertaa päivässä. Ja liikuntaa saisi olla kolme kertaa viikossa 20 minuuttia kerrallaan. Pieniä muutoksia myös rasvan käytössä ja veden juomisessa.

Tuloksena oli miinus 15kg jouluun mennessä!

Tämä on ollut naurettavan helppoa. Mistään en ole kieltäytynyt ja herkkujakin olen syönyt. Siis ihan tavallista ruokaa. Ei pelkästään salaatteja tai kaloreitten laskemista. Vaan ihan normaalia elämää.

Olen myös löytänyt kävelyn takaisin elämääni. Joulunkin aikaan kävin tunnin kävelylenkin lähes joka päivä. Pimeässä kävely töitten jälkeen ei innosta. Mutta onneksi en ole töissä viikonloppuina :).

Tässä harmaita kuvia tämän aamuiselta lenkiltä:


Että ihan oikeesti ihmiset, älkää käyttäkö rahojanne kaikenmaailman dieetteihin. Se on tavalinen ruoka, joka laihduttaa.

Tässä teille asiasta artikkeli. Kannattaa lukea!

12 kommenttia:

 1. Tuo on hienoa ja niin totta! Upeaa sinulle! Itse sain vuodessa 18 kg pois ja nyt jatkan taas samalla mallilla. Hyvää vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Melkoinen tulos pienillä muutoksilla! Hyvää uutta vuotta, joka varmaan jatkuu samalla tyylillä :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hienosta saavutuksesta!

  VastaaPoista
 4. ♥Upea juttu! Paljon onnea ja oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Minulle tämä asia on ollut tuttu koko elämäni ajan . Olen aina syönyt tavallista ruokaa ja monta kertaa päivässä . Joitakin vuosia luin jostakin , että kannattaa syödä n. kolmen tunnin välein , niin elimistö toimii hyvin ja vauhdilla . Jos nuukailee , elimistö luulee , että on nälänhätä , tai pula-aika ja käyttää joka ikisen hivenen mitäsuuhunsa pistää . - Että totta on kertomasi . Hyvää Uutta Vuotta .

  VastaaPoista
 6. Hienoa, saisinpa minäkin 15kg pois!

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon - tosi hienoa! Mulla oli tarvetta ihan samaan... Jos nyt järkiintyisin?!

  VastaaPoista
 8. Tuo on aivan mieletön saavutus Tuula!! Ja voi kun tämä harmaus jo loppuisi....

  VastaaPoista
 9. Vau,mahtava juttu Tuula! Onnea! Miksiköhän minulla se ei onnistu,Leivon mutta vien leipomiset muille ja syön terveellisesti eivätkä kilot putoa.

  VastaaPoista
 10. Onnea paljon vaan, onhan se paljon helpompaa liikkua kevyempänä. Tottahan se on tuo sokerien aiheuttama tulehdustila, samaan johtaa myös viljat, mutta sitä ei vaan uskota.
  Teillä siellä on ihan kunnon talvi. Varmaan kohta täälläkin.

  VastaaPoista
 11. Hyvää uutta vuotta ja onnea saavutuksestasi! Saat laihduttamisen/laihtumisen kuulostamaan niin helpolta. Mitenköhän minä onnistuisin.........
  Ihanat lumiset maisemat teillä. Täällä Satakunnassa ei ole lumesta tietoakaan ja nytkin sataa vettä:(

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.