sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Hevosista

Isäntä linkosi hevosreitin, kun eilen satoi taas lunta oikein taivaan täydeltä. Yhdessä hepat menevät jo aika pitkälle yksinäänkin, mutta eivät kierrä koko reittiä yksinään koskaan.


Horg lill on edelleen tallin kuningatar. Siitä ei päästä yli eikä ympäri. Kahdestaan ollessa hepat ovat suhteellisen iisisti. Mutta Horg lill on uskomattoman mustasukkainen meistä ihmisistä ja silloin saa Oberon kuulla kunniansa..


Horh lill on kyllä muuten ihana karvajalka, mutta saisi olla kiltimpi kaverilleen. Kaverin kohtalon on isäntä tainnut jo päättää. Ja Oberon jäänee meille. Talliin on rakennettu toinen boksi.Mukavaa sunnuntaita!

9 kommenttia:

 1. Ihana kuulla että Oberon jääkin teille! Ja hassu tuo mustasukkainen Horg Lil:;D

  VastaaPoista
 2. Kivaa että se jää! :)) Ja hyvä että niillä sentään keskenään synkkaa ok, kaipa ne sitten alkavat pärjätä... Mulla ei ole hevosten kanssa kokemusta mistään mustasukkaisuudesta mutta niin se näyttää monesti olevan koirien kanssa että keskenään nukutaan söpösti kylki kyljessä mutta sitten kun on ihmisten huomiosta kyse niin kauhea murina ja elämä... ainakin narttujen kesken. ;D

  VastaaPoista
 3. Yaelian, mina en tiennyt paljoa hevosista ennen tutustumista naihin meidan heppoihin. Mutta nyt voin sanoa kokemuksella, etta ainakin tama meidan neiti on kylla uskomattoman mustasukkainen.

  THK, minun kay kylla vahan saaliksi tuota Oberonia. Me naiset ollaan aika voimakkaita.

  VastaaPoista
 4. Sepä mukavaa että Oberon jää teille. Jospa ajan kanssa Horg Lil hyväksyy uuden hevosystävän, eikä ole niin mustankipee sitten.

  VastaaPoista
 5. Niinpä ;))
  Ystävyyden vahvuutta voit testata jättämällä toisen boksiin ja päästämällä toisen ulos, kumpi huutaa enemmän kaveria.

  VastaaPoista
 6. Nytkö teillä onkin jo kaksi heppaa! Äkkiä se lauma kasvaa kun niihin viehtyy :) Söpöjä ne vaan onkin.

  VastaaPoista
 7. Ompa kivaa,että hepo jää teille,on sit kaveri toiselle♥,ja jospa ne ajan kanssa sitten sopivat olemaan kavereita:)..Kauniita hepoja!

  VastaaPoista
 8. Kiva että heppoja on parillinen määrä. :) Kyllä tuo mustasukkaisuus on aika normaalia ja yleistä. Ei kaikki hevoset tietysti käyttäydy niin, mutta ainakin meillä toinen tammoista on äärimmäisen mustasukkainen. Ja tammahan se on kumminkin yleensä hevoslaumassakin, joka määrää kaapin paikan.
  Ei se käytös välttämättä ajan mittaan mihinkään muutu, hevosen luonne ja persoona on mitä on. Toki huonoja ja ei-toivottavia käytöshäiriöitä on kitkettävä, jos ihminen on niiden kohteena, mutta hevosten välisiä kiistoja ihminen ei oikein pysty setvimään. Ja ole onnellinen, että teilläkin toinen hevonen on selvästi pomo ja toinen tossun alla, se on paras tilanne. Kun kaksi hyvin vahvaa hevospersoonaa alkaa selvittämään välejään, on se yleensä vaarallista ja aika hurjaa katsottavaa. Siinä yleensä tapahtuu pahojakin vahinkoja. Tuollainen asetelma on paras mahdollinen, ei tule turhia kahnauksia, kun toinen on selvästi alempiarvoinen.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa teille tuli toinen hevonen!! Suloinen karvajalka näyttää olevan:)Nyt meilläkin hepat nauttii eri tavalla ulkona olosta kun pakkaset ovat laskeneet.Mukavaa päivänjatkoa ja aurinkoista viikonloppua!!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.