perjantai 13. marraskuuta 2009

Edvard Munchia taas varastettu!

Taalla Norjassa taitaa olla oikein taiteenlaji tama Munchin taulujen varastaminen. Taman paivan VG.n nettilehden sivulta ravahti eteen tama.

Oslolaisesta galleriasta varastettiin Munchin arvokas "Historien" litografi myohaan eilen illalla. Taulu ja tekijat ovat edelleen karkuteilla.

Siella maailmallahan on aivan varmasti luettu Munchin "Skrik"-taulun varastamisesta vuosina 1994 ja 2004.

5 kommenttia:

  1. MItäköhän Munch itse ajattelisi siitä,että hänen työnsä ovat niin suosittuja rosvojen kesken;-)

    VastaaPoista
  2. Sattuipas. Juuri toissapäivänä meillä oli kakkosten kanssa puhetta Norjasta ja otettiin esille kaikki Norjaan liittyvät ilmiöt. Joku oppilas kysyi, onko se Skriket jo löydetty. En muistanut. Onko se muuten löydetty?

    Minulle ei ole muuten koskaan selvinnyt, miten joku saattaa varastaa tuollaisia kuuluisia tauluja. Eihän niillä ole myyntiarvoa, koska ne ovat varastettuja, hetihän niistä jää kiinni. Mutta minäpä en tunnekaan tuon alan toimintatapoja.

    VastaaPoista
  3. Minukin piti kysya onko Huuto loydetty?

    VastaaPoista
  4. Sanos muuta Yaelian ;).

    Kirlah ja anumorchy, Skrik on loydetty ja palautettu museoon. Tosin se oli karsinyt vaurioita ja sita ja samalla kertaa varastettua Madonnaa jouduttiin restauroimaan jonkin verran.

    VastaaPoista
  5. Illalla täälläkin uutisissa kerrottiin taulun varkaudesta. Blogistaniassa saadaan uutiset heti ja nopeasti. Aamullahan tästä jo kerroit. :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.