keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Tyopaikka avoinna!

Kruununprinssipari Mette Marit ja Haakon asuvat oikeastaan Oslon ulkopuolella Askerin kunnassa Skaugumissa. Kartanoon liittyy myos maatila, joka on ollut aina toiminnassa.

Talle kartanon maitotilalle on kruununprinssipari nyt etsinyt tilanhoitajaa. Tilasta tulisi taysin ekologinen ja siita tulisi yksi suurimmista ekologisista tiloista koko Norjassa. Mutta kukaan hakijoista ei ole kumminkaan halunnut ottaa hommaa itselleen taloudellisista syista.

Nyt on haku laitettu esille uudelleen Linnan sivuille. Etta siita vaan kaikki ekologisesta maanviljelysta kiinnostuneet hakemaan kuninkaallista tyopaikkaa!

7 kommenttia:

  1. ...taloudellisista syistä...maksaako prinssipari niin huonoa palkkaa tuosta hommasta....Olis ihan kiinnostava homma;-)

    VastaaPoista
  2. Tilanhoitaja vuokraa toiminnan kruununprinssiparilta ja elaa sitten maatilasta saamillaan tuloilla. Ilmeisesti ovat laskeskelleet, ettei siina rikastu. Niinkuin ei rikastu muillakaan maatiloilla. Artikkelissa mainittiin, ettei nykyiset tulot riita investointeihin eika tarvittaviin korjauksiin. Tilanhoitajan pitaisi olla uudestiajatteleva ja pystyttava loytamaan sivutoimintoja maitotilan lisaksi.

    Sehan se on tama nykyinen suunta, perustalous ei enaa riita vaan taytyisi olla noita sivujuttuja.

    VastaaPoista
  3. Kiva kun loysin blogiisi...tuo talo onko asuin- vai karjarakennus? Ihanan nostalginen kuva...
    Palaan toiste lukurupeamalle!
    Mukavaa keskiviikon jatkoa sinne Norjaan! :)

    VastaaPoista
  4. Mainio asia tämä blogi, täällä saa tietää kaikkia mukavia juttuja naapurimaistakin.
    Toivottavasti uusi ekoviljelijä löytyy.

    VastaaPoista
  5. Pitäisiköhän laittaa hakupaperit...

    VastaaPoista
  6. BLOGitse, kuva on meidan lampaitten laidunseuduilta ja se on ikivanha karjarakennus. Sen vieressa ollut seterhus (karjanpitajan asunto) on hajonnut kauan sitten ja siella on vaan kivimuuri jaljella, sen sisalla kasvaa jo isoja puita.

    Unelma ja Kirlah, ei kun vaan hakemaan paikkaa!

    VastaaPoista
  7. Ei taida mun naamakirjan farmville -näytöt riittää? hihihiii... Tai onhan mulla ansioluettelossakin 8 vuoden kesätyökokemusta ihan IRL... :D

    T: multapeukalo-leppis

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.