lauantai 6. kesäkuuta 2009

Raikas raparperimehu


Minulla on pihassa kolme valtavan isoa raparperipuskaa. En ole oikein koskaan osannut tehda niista mitaan. Joskus raparperipiirakkaa. Hilloakin yritin, mutta ei siita tullut oikein hyvaa. Raparperikiisselia olen laittanut joskus, mutta se taitaa olla vain aikuisten makuun.

Mehu oli lopussa ja googletin raparperimehuja. Ohjeista tein sen omani sitten ja hyvaa tuli.


Tassa ohje teillekin:

2 l raparperipaloja (ei tarvitse kuoria)
1 l vetta

Keita raparperit vedessa noin 10 minuuttia. Siiviloi mehu kankaan lapi.

2 dl sokeria

Kiehauta mehu, johon olet lisannyt sokerin.

1 sitruunan mehu

Lisaa sitruunan mehu vahan viilenneeseen mehuun. Pullota.

Jos mehu tuntuu liian vahvalta, siihen voi lisata joko vetta tai kivennaisvetta.

Hyvia ja helppoja ohjeita rapaperista otetaan vastaa!

7 kommenttia:

  1. Komeita raparperejä, mekin saimme yhden taimen tänne pikkupihallemme. Nyt tarvitsisin raparperin lehtiä, tekisin pihalle laattoja (lehden näköisiä). Pihatyöt ovat seis kohdaltani, kun selkäni kipeytyi aivan tolkuttomasti. Pieni loma siis.

    VastaaPoista
  2. Kävimme saunassa jo pari tuntia sitten . Nyt näyttää tuo mehu aivan juotavan hyvälle .

    VastaaPoista
  3. Nami, raparperimehu muistuttaa mieleen lapsuuden kesät....

    VastaaPoista
  4. Hyvää iltaa!
    Fresh juice, clean air, beautiful scenery.
    Wonderful!

    VastaaPoista
  5. Unelma, tule vaan hakemaan lehtia taalta. Taallahan naita olisi ;).

    kyllimarjaana, tama olisikin ihana saunajuoma!

    Yaelian, meilla ei lapsuudessa kaytetty raparpereja muuhun kuin piirakkaan.

    Noriko, we have a lot of clean air here :).

    VastaaPoista
  6. Mä olen juonut vain raparperiviiniä...hyvää oli :) Ystäväni teki juuri myös mehua raparperista ja kehui kovasti. Auttaakohan sitruuna säilönnässä vai onko se vain maun takia?

    VastaaPoista
  7. Tatini teki raparperi-mansikkamehua, se oli tosi hyvaa! Netista varmaan loytyy ohjeitakin.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.