sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Lampaankatsastusreissu


Kavimme laitumella katsomassa kuinka lampaat jaksavat. Ja kylla sita aina ihmettelee kuinka paljon karitsat kasvavat lyhyessa ajassa siella ulkoilmassa. Kaymme vuorilla monesti useamman kerran viikossa. Siita on sitten etua syksylla, kun lampaita kerataan takaisin kotiin. Villiintyneita elaimia on paljon vaikeampi saada mukaan kuin naita, joiden luona on kayty juttelemassa koko kesa.




Tama pukkipoika oli kesy jo sisalla lampolassa. Nytkin sen saa napattua vaikka syliin hyvailtavaksi. Tosin aika iso se jo alkaa olla sylitettavaksi. Mutta korvan takaa ropsutus tuntuu mukavalta joka tapauksessa.

6 kommenttia:

  1. Sellaisia me elävät olennot olemme, nautimme läheisyydestä ja rapsutuksesta. Kivoja kuvia.

    VastaaPoista
  2. Voi kun suloisen näköistä..... vaikka jos olisin livenä noiden luona todennäköisesti olisin aika kankeena ja jännittyneenä - minä en ole tottunut eläimiin oikein koskaan, vaikka lapsena mummolassa sain niiden lähellä ollakin...

    VastaaPoista
  3. Tuo kuulostaa kyllä aika kivalta käydä vuorilla juttelemassa lampaille. Ihan vapainako ne siellä kirmailevat ilman aitauksia ja ilman paimenia? Ei onnistuisi ainakaan täällä, shakaalit ja lammasvarkaat pitäisivät siitä huolen.

    VastaaPoista
  4. Suloisia ovat! Ei kyllä taitaisi tuollainen ihan vapaana juoksentelu onnistua täälläkään.

    VastaaPoista
  5. Unelma, :).

    marke, en minakaan kaupunkilaistyttona ollut tahan kaikkeen hetkessa tottunut. Ja edelleenkin uusia elaimia tavatessa ole hiukan skeptinen ja varovainen.

    Sirokko, ihan vapaana ne siella kirmailevat. Joinakin vuosina tekevat joko karhu tai ilves tuhojaan, mutta useimmiten kaikki menee hyvin. Varkaita ei ole ainakaan taalla meidan seuduilla todistettavasti ollut. Mutta muistan jutun jokin aika sitten vahan pohjoisempaa, jossa katosi uskomattomia maaria elaimia jalkia jattamatta. Silloin epailtiin varkaita.

    Yaelian, siella Israelissa muistan lammaslaumoja vartioivat paimenet.

    VastaaPoista
  6. Lampaita ja karjaa varastetaan taalla kotitarhoistakin, ei vaan laitumilta.
    Onko nuo laitumet kaukana teilta?

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.