sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Nato harjoittelee

Meidan vuorilla on useamman kerran vuodessa Natolla harjoituksia.

Asken saikahti kuopus kavereineen ulkona isoa lentokonetta (olisiko ollut pommikone), joka harjoitteli kai lentamista vuorien valissa tutkalta turvassa. Jos olisi ollut kamera kasilla, niin olisin voinut melkein ottaa lahikuvan koneesta olohuoneen ikkunasta (vielakin harmittaa, etten sita kuvaa saanut). Siis se lensi todella matalalla. Myos havittajakoneet ja helikopterit ovat valista jokapaivaistakin "herkkua".

Talvisin taalla kay monen maalaisia sotilaita harjoittelemassa hiihtamista ja selviytymista talvisissa, arktisissa oloissa.

Afganistanissa kuoli vastikaan yksi norjalainen sotilas. Taalla nousee aina valilla keskustelua siita, miksi norjalaisia sotilaita lahetetaan sota-alueille.

Omat poikani ovat edelleen Suomen kansalaisia...

4 kommenttia:

  1. Onneksi sun pojat ovat Suomen kansalaisia, niin eivät lähetä Afganistaniin...

    Varmaankin ärsyttävää,kun lentävät siellä ihan teidän lähellä,melukin varmasti on kova. Mutta jossainhan niiden on pakko harjoitella.
    Oletkin keväistänyt bannerikuvaasi,huomasin...

    VastaaPoista
  2. Kamera pitäisi aina olle käsillä . Minä mistasin tänään tilanteen , kun kissat " suuteli ".

    VastaaPoista
  3. Melkoinen jyly siellä varmaan käy, vuoret vielä toistaa ääntä. Ei sitten muuta kuin passiin pihalle kameran kanssa, tiedä mitä hienoja kiitäväisiä osuu kohdalle.
    Suomen kansalaisena lapset ovat vielä toistaiseksi turvassa, tiedä sitten kuinka kauan.

    VastaaPoista
  4. Me asumme Naton harjoitusalueen reunalla ja täällä käy joskus sellainen jyske että ikkunat helisee. Ei voi koskaan unohtaa sitä "mitä jos"-ajatusta. Täällä meillä siviilipalvelus on niin yleinen, että enpä tiedä kovin montaa nuorta miestä joka olisi perinteiseen sotaväkeen mennyt. Oma poika miettii juuri näitä eri vaihtoehtoja. Samoin asepalvelusta Suomessa.

    Ihania orvokkeja kuvassa :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.