lauantai 17. elokuuta 2013

Siitä se sitten lähti

Kylläpä oli mukava aloittaa töissä. Tämä vajaaviikko oli helppo nakki. Keskiviikkona luento kunnan kaikille kouluissa työskenteleville. Torstaina omalla koululla paljon kokouksia. Perjantaina jo oman opetuksen suunnittelua. Siitä se sitten käyntiin lähtee ja maanantaina tulevat jo oppilaat paikalle.

Tykkään suunnitella opetuksen kunnolla ja nyt olikin sitten ruhtinaallista, kun sai paneutua kaikkeen ihan ajan kanssa. Tosin on meillä ihan sopivasti suunnitteluaikaa opetusviikkoinakin, joten en valita. Lastentarhanopettajan työssä piti usein suunnitella omalla ajalla ja se väsyttää kyllä ihmisen kavalasti. Voihan työtä tehdä "vasemmalla kädellä", ilman sen tarkempia suunnitelmia, mutta semmoinen ei käy ainakaan minun luonnolleni.

Kaikkein eniten työssäni pidän kyllä opetuksesta. On jännittävää seurata oppilaitten taitojen kehittymistä. Silmistä usein näkee uuden oppimisen riemun ja ilon. - Aikuisopettamisesta minulla on kokemusta vuosikymmenen ajan Suomesta. Opetin hepreaa Vapaaopistossa iltaisin oman työn ohella. Pidin jo silloin työskentelystä aikuisten parissa.

Eilisen kaatosadepäivä on muisto vaan ja tänään paistaa taas aurinko. Ilmassa on syksyn tuntua ja viinimarjatkin alkavat jo kypsymään. Hyvää viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. Jep, jep: sitä se on se lto:n suunnitteluaika! Päivällä ei ehdi ja omalle ajalle se suunnittelu usein jää. Kertaalleen loppuunpalaneena tiedän tämän petollisen ansan ja toivon, että nyt osaan jossain kohdin löysyttää, jos ei ehdi suunnitella työajalla.Ja jos suunnittelen työajan ulkopuolella, laitan minuutit ja tunnit ylös.
  Ihanaa, että olet löytänyt tiesi aikuisopetuksen puolelle ja nautit työstäsi. Kaikkea hyvää Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiva että työhönpaluu on sujunut noin mukavasti:)On tosiaankin ihanaa nähdä tuloksia kun opettaa.Olen joskus aikoinani antanut englannin yksityistunteja ja vetänyt englanninkíelistä keskustelutuntia.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa viikonloppua Tuula! VIHDOINKIN ehdin päivittelemään blogikuulumisia vierailemalla välillä muidenkin blogien puolella, viime päivät ja viikot ovat menneet ohitse hurjaa vauhtia.

  Tsemppiä ensi viikkoon, toivottavasti saat mukavat ryhmät ja että opettaminen maistuu edelleen! :) Täällä suunnalla on hurjaa ajatella että työt kutsuvat vasta vuoden päästä! Vaikka nopeasti se äitiysloma meni viimeksikin...

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.