keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kuusenkerkkäsiirappi

Tänään keitin sitten ne eilen keräämäni kuusenkerkät.

Kaksi tuntia ensin keittämistä liotusvedessä ja talo alkoi haisemaan aika vahvasti kuuselta ;). Sen jälkeen siilasin kerkät pois ja aloin uudelleen keittämään sokerin kanssa. Ohjeessani oli puoli kiloa sokeria yhtä litraa nestettä kohti. Keitin noin pari tuntia. Otin kuumaa lientä lautaselle katsoakseni alkaako neste muuttumaan siirappimaiseksi. Ja kyllähän se alkoi. Joten laitoin siirapit lasipurkkeihin. Saa nähdä kuinka paksua siirapista tulee oikeasti jäähdyttyään.

Maku on "metsäinen ja kuusimainen".

8 kommenttia:

  1. Ja sen varmaan tiesitkin, että jotkut uskovat siirapin olevan hyvää yskänlääkettä. En ole kokeillut siihen tarkoitukseen, mutta jäätelön kanssa on hyvää.

    VastaaPoista
  2. Metsäinen ja kuusimainen,yritän kuvitella makua;D

    VastaaPoista
  3. Sirkku, joo, yskanlaakkeeksi sita joskus silloin aikoinaan oli tarkoitus tehda. Kaikki, jotka ovat maistaneet, ovat sanoneet, etta maku on erikoinen, mutta hyva.

    Yaelian, tama on melkein kuin viininmaistijaisissa ;D:

    VastaaPoista
  4. Varmaan on maku hyva.Mina tykkaan "havupuuhunajasta" paljon.

    VastaaPoista
  5. Tuoksu keittiöstäsi levisi sieraimiini, aah.. :)

    VastaaPoista
  6. Sateenkaari, erikoisen hyva maku ;).

    maiju, tuoksu oli kylla hyva ja voimakas.

    VastaaPoista
  7. Varmasti maukasta... kerroppa, kun maistat sitä..:)

    VastaaPoista
  8. Tuoksu levisi tänne asti, kuvittelin vähän pihkan makuiseksi kun en kuusesta muuta ole maistanut :)

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.