torstai 2. kesäkuuta 2011

Kesäinen aamupala

Tässäpä minun tämänpäiväinen aamupala:


Mansikat ja täkäläinen vaniljarahka sopivat oikein hyvin yhteen. Täällä tykätään syödä mansikoita kerman kanssa. Minä en ole niin kerman ystävä. Mutta usein käytän juuri tuota rahkaa tai sitten rømmeä eli hapankermaa.

Mansikat (belgialaiset) ovat olleet yllättävän halpoja (20NOK/rasia) ja todella yllättävän makeita. Muistan muutaman vuoden takaiset kokeiluni ulkomaalaisten mansikoiden kanssa. Niitähän ei saanut alas kuin puolella kilolla sokeria...

Mitä sinä söit tänään aamiaiseksi?

9 kommenttia:

  1. Ruispuuroa, pistelin aamiaiseksi ja puuroon lusikallinen pellavansiemeniä, sekä ihan Valion keittoa..:)

    Me ostimme viimeviikolla belgialaisia manssikoita ja olivat todella makeita ja hyviä..

    VastaaPoista
  2. Olenkin arvuutellut olisiko kesam rahkaa. No, nyt uskallan kokeilla :) Täällä aamupalaan kuului ruisleipää kera paistetun munan, ja hedelmiä turkkilaisen jogurtin kanssa. Nam!

    VastaaPoista
  3. Irmastiina, ruispuuro kuulostaa ihanalta!

    Satu, ei tuo Kesam ihan suomalaiselta rahkalta maistu, mutta oikein hyva vaihtoehto kumminkin. Nam,ruisleipaa!!!

    VastaaPoista
  4. Täällä sinun uskollinen ja ahkera lukija,mutta laiska kommentoija söi aamupalaksi lautasellisen kaurapuuroa jossa mukana itsetehtyä omenakanelihilloa,rasvatonta maitoa lasillinen,keitetty kananmuna ja tomaatti.
    -MUR-MUR-

    VastaaPoista
  5. Ihana aamiainen sinulla!
    Meillä hyvin tavanomainen - mukillinen maitokahvia ja pari hiivaleivän palaa kananmunan kera.
    Hyla-viiliä vielä kalkkitabletin kera.
    Mansikat loppuivat jo pakastimesta, mutta mustikoita riittää, sekoitan niitä usein viiliin ja sinne lisäksi talkkunajauhoja, syntyy hyvä "pöperö".

    VastaaPoista
  6. MUR-MUR-anonyymi, mukavaa, etta kommentoit :)! Kaurapuuro on ihanaa herkkua. En kovinkaan usein sita aamiaiselle laita, mutta saatan sita syoda illallakin.

    VastaaPoista
  7. Rosina, keitetty kananmuna leivalla on minunkin herkkua. Taalla laitan alle viela kaviaaria eli mätitahnaa. Nam nam. Talkkuna on minulle, Karjalan tytolle aika tuntematon ruoka-aine.

    VastaaPoista
  8. Leivänpala, jonka päällä oli maksapasteijaa ja maustekurkkuja, ja kuppi vihreää teetä ja sitten vielä mysliä ja culturaa jälkkäriksi :)

    Minäkin ostin muutama päivä sitten mansikoita (en muista mistä olivat kotoisin) niiden tuoksun houkuttelemana, mutta ne olivat aika mauttomia :/

    VastaaPoista
  9. Arvasin,että tuo Rosina on Pohjanmaalta,kun talkkunaa syö ja niinkuin olikin.Samoin olen itsekin alkujaan,vaikka olen tänne Etelä-Karjalaan eksynyt.-MUR-MUR-

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.