keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Sushia


Aatonaattona tuli opiskelija Oslosta mukanaan tilaamani sushit. Sushipaikassa oli ollut uusi kokki ja opiskelijakin oli vähän jännittynyt miltä ruoka maistuu.

Minä tykkäsin eniten maki-sushista. Wasabimaustetta piti käyttää kovin varoen, se oli todella vahvaa. Ja opin senkin, että inkivääriä pureskellaan eri herkkupalojen välissä. Ja että riisiä ei kastella soijakastikkeeseen, vaan kala. Ja puikolla syömistä pitää edelleen harjoitella ;).

Nytpähän on opittu nämäkin. Kyllä sushia voisi oppia syömään, jos niitä olisi mahdollista saada täältäkin. Tai sitten pitäisi opetella laittamaan itse. Vaan aikamoista käsityötä se on. Kovin sushi on muotiruokaa täällä, varsinkin Oslon seudulla on sushipaikkoja lähes joka kulmalla.

Pidätkö sinä sushista? Onko Suomessa sushin syönti yleistynyt?

12 kommenttia:

 1. Sushi on minulle aivan outoa , mutta tyttäret kyllä söyvät ja pitävät siitä . Minusta tuntuu , että sushiravintoloita on isoimmissa kaupungeissa . Olisi kyllä mukava kokeilla joskus . Tosin on joskus tullut yllätyksiä joissakin . Nuorin tytär asuu Ranskassa , Angersissa ja sanoo siellä syövänsä usein .

  VastaaPoista
 2. Nami,pidän kovasti sushista ja olen syönyt lukemattomia kertoja,tosin nyt vältän riisiä,joten sashimi kelpaa paremmin näinä päivinä. Täällä on kymmenittäin sushipaikkoja,Tel Avivissa taidetaan rakastaa sushia oikein kunnolla.Floridassa asuessani juhlin oikein sushilla,sillä yhdessä kiinalaisessa buffetissa sai syödä sushia niin paljon kuin jaksoi,ja se oli hyvää,ja aina tosi tuoretta.Kaikki se ja monet monet muut ruoat 6.99$

  VastaaPoista
 3. Ainakin kauniin näköisiä ovat!
  Mitä sushin syöntiin Suomessa tulee, minusta tuntuu, että se on huomattavasti yleistynyt, ainakin pääkaupunkiseudulla. Täällä maallahan sitä ei mistään saa, mutta en ole nähnyt pahemmin Mikkelissäkään.

  Ja kun kysyit, tykkäänkö siitä, on vähän vaikea vastata, kun muistaakseni vain kerran eläessäni olen sellaista edes saanut. Mutta muistini mukaan en tykännyt. En ole koskaan oikein oppinut syömään raakaa kalaa, en tykkää graavilohestakaan. Ja tuon riisin ympärillä oleva merilevähän on kuin kuivaa kangasta söisi.
  Anteeksi vastaus, mutta mitäs kysyit :)

  VastaaPoista
 4. Ei ole oikein alaani, mutta jos haluan erikoista kalaa niin "raaka" kypsennän sen sitruunamehulla (tommonen sitruunan näköinen pullo;) + ripaus mausteita. Ohuen ohuet siivut ja kala kuin kala on syönti valmis parissa tunnissa.

  VastaaPoista
 5. kyllimarjaana, sushi on vahan "uutta" ruokaa meille "ei pääkaupunkiseuduilla" asuvulle.

  Yaelian, jännää, etta sushi on vallannut alaa siella teillakin.

  Kirlah, luulen, etta minunkin taytyy opetella tuo sushin syominen. Aivan samalla tapaa kuin monen muunkin jutun.

  Ari, tuo kuulostaa maukkaalta. Ihanko sita sitruunaa vaan kasituntumalla siihen heitellaan? pitaisi kokeilla, jos joskus saisi tuoretta kalaa taalla.

  VastaaPoista
 6. Mina en tykkaa sushista sitten yhtaan. Enka muustakaan "raaka" kalasta.

  VastaaPoista
 7. Ah, sushi! Minun lempparini on ehdottomasti perinteinen California Roll. Tyttäreni on ihan hulluna sushiin ja joskus vien sitä kouluun lounaaksi. Kotoisasti kutsumme herkkupaloja "susirulliksi" ja tyttö tekisi selvän kyllä aikamoisesta plutoonasta rullia.

  VastaaPoista
 8. Mina en ole sushia koskaan syönyt,vaikka sisareni asui Japanissa reilut 20 vuotta.
  Myös Antalyassa on ravintoloita,mista saa sushia,ja televisiossa on useissa ruokaohjelmissa esilla tatakin ruokalajia.

  VastaaPoista
 9. Me syodaan koko perhe sushia ja usein.
  Joskus teen tyttarien kanssa itse sushia, mutta siina on vahan hommaa.Mun kokkikerhossa on 2 japsia, joten sen kautta opin tekemaan niita.

  VastaaPoista
 10. Tykkään kovasti. Raaka-aineet ovat helposti saatavilla ja hyviä sushiopettajia on tullut tavattua, niiltä jotain opittuakin.

  VastaaPoista
 11. Mä rakastan sushia! Ja se ärsytää täällä suomesta kun sitä saa oikeistaabn vaan joistain ravintoloista. ja jos sitä saa muualtakin, niin se on kovin kallista. Ruotsissa, Miamissa, Ecuadorissa ja Bermudalla olen ostanut sitä ihan ruokakaupasta, ja halvemmalla (paitsi Bermudalla nyt ei mikään ollut halpaa...)!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.