perjantai 17. joulukuuta 2010

Nisser

Päiväkodin piha pelmahti täyteen tonttuja, kun koulun tonttupäivää viettävät lapset kulkivat kulkueena. Mukava perinne koulun puolella aina ennen joulua.


Päiväkodillakin oli paljon pikkutonttuja liikkeellä, kun olivat kuulleet huhuja, että pukki olisi mahdollisesti tulossa käymään. Ja tulihan se pukki ja kaikki lapset (ja aikuisetkin) saivat pienet herkkupussit karkkia ja klementiinejä.

Täällähän ei ymmärretä ollenkaan, että pukki tulee Korvatunturilta Suomesta. Sanovat sen tulevan muka Pohjoisnavalta. Minä oikaisen AINA asian. Nissen kommer fra Ørefjell, som er i Finland!!!

Aamulla odotimme koulubussia Maikin kanssa tien laidassa. Onneksi Maikilla oli heijastinliivi päällä. Muuten olisi bussi ajanut ohi. Kahdeksan jälkeen oli todella pimeää.


Oikein hyvää viikonloppua teille kaikille! Enää viikko jouluun...

5 kommenttia:

 1. Ja täällä Tanskassa sanovat joulupukin tulevan Grönlannista. Ja kuinka väärässä ovatkaan... Mukavaa viikonloppua. Joulupuuhien parissa.

  VastaaPoista
 2. Heh, sitä vääntöähän se on. :) Pohjoisnavalta muka... Jotkut sitten hokaisevat että ai niin, Rovaniemellähän se pukki asuukin! Mutta kun sekään ei pidä paikkansa, siellä on vain "työpaikka"... ;)

  VastaaPoista
 3. Niinhän ne asiaa tietämättömät koittaavat sijoittaa pukkiparan millon mihinkin, vaan Korvatunturi on se ainut oikea paikka .:)

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että korjaat! Meillä kanssa väittävät että Santa Claus tulee from North Pole. Minä sitten kerron, että Suomesta tulee. Olen muutamalle koululuokallekin näyttänyt DVD:ltä kuinka Joulupukki lähtee matkaan Suomen Lapista, Korvatunturilta. Kyllä tässä asiassa vaan saa olla tarkkana, että saa harhaluulot karistettua ;)

  VastaaPoista
 5. Turkkilaisten mielestä joulupukki on lähtöisin sieltä ;)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.