lauantai 11. joulukuuta 2010

Aamupuuhilla lampolassa

Minun lauantaiaamuni jatkui lampaitten syötöllä. Vanhassa navetassa pikkutytöt saivat ensin herkutella lisäravinteella. Saavat sitä joka aamu, että kasvavat paremmin.


Sitten saivat ison kasan kuivaheinää.


Heinän nostin navetan viereisestä lato-osasta (välissä on ovi). Siellä asuu nisse eli tonttu. Ihan meidän ikioma, joka pitää huolta eläimistä ja on kiltti. Siksipä näin joulun alla me viemme tontulle puurolautasen. Aamulla lautanen on tyhjä. Ja voitteko uskoa, että kerran oli tonttu jättänyt tyhjälle lautaselle mandariinin kiitokseksi!!!


Kävin vielä tarkistamassa tilanteen hallissa. Siellä on jatkuva syöttö eli pyöröpaalit ajetaan sisään noin kerran viikossa. Tytöillä taisi olla asiat ihan hyvin. Pukinpoikien vierailu taitaa vaan viedä voimat ;).


Tässä uusin Totenista tuotu pukkimme. Hän on minulle aivan uusi rotu eli blæs-sau. Aika hienot valkoiset sukat takajaloissa.

Yöllä on satanut lopultakin vähän lunta ja auto näytti tällaiselta:


Mukavaa lauantaita!

12 kommenttia:

 1. No mutta missä ton pukin sarvet ????

  VastaaPoista
 2. Ihania nuo teidän lampaanne! Olen kyllä aikaisemminkin tainnut kysyä,mutten muista..Lypsättekö koskaan noita lampaitanne,ja jos ei ,niin miksi`?

  VastaaPoista
 3. Amalia: Meidan pukeista vaan villilammaspukilla oli sarvet :).

  Yaelian: Ei lypseta. Maito menee suoraan karitsoille. Meilla ei pideta lypsylampaita.

  VastaaPoista
 4. Lypsylampaita...niin kai niitäkin on!? Lampaita olisi varmaan veikeä lypsää, varmaan aikamoista kohellusta verrattuna lehmiin tai mistä sitä tietää :)

  Muuten, joko se A-han viimeinen konsertti oli ja meni, oliko haikeat jäähyväiset?

  VastaaPoista
 5. Minna, lampaanmaidostahan valmistetaan ainakin juustoja. Kylla se konsertti oli muistaakseni 4.12. Ilmeisesti oli kovin haikeaa monen siella olleen mielesta. Googletat a-ha ja jaahyvaiskonsertti tai siste konsert, niin varmaan saat kuvia esiin ja tuubissa varmaan myos.

  VastaaPoista
 6. Ihania lampaita! :)

  Ja onpa siella lunta, huh! ;D

  VastaaPoista
 7. TYkkään noista sinun lammaskuvistasi ja tarinoista myös. Lampaat aikoinaan minut tänne blogiisi johdattikin. Silloin sinulla oli sisällä hoidossa kaksi pientä avutonta, hyvin selvisivät hellässä hoidossasi.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, teillä asuu ikioma tonttu! Mikäs siellä heinien seassa loikoilla ja lampaat on varmaan mukavaa seuraa. :)

  VastaaPoista
 9. Ihania lampaita :) Tahtoisin joskus minäkin kunnostaa meidän vanhan navetan, ja ottaa muutamia lampaita, vuohia, ja kanoja sinne asustamaan. Tervetuloa kurkkaamaan blogiini lehmiä ja muita karvakorvia.

  VastaaPoista
 10. Vooi, heti heräsi paijausviettini, kun näin nuo pikku lamposet <3

  VastaaPoista
 11. Vähän jälkijunassa kommentoin, mutta mukava nähdä lammaskuviasi. Tai oikeammin lampolakuvia. Tuollaisesta ruokintapöydästä minäkin haaveilen. Saisi jaettua väkirehut samasta mistä heinät, ei tarvis pelailla vatien kanssa.
  Ja oikea tallitonttu! Mahtavaa. :D

  VastaaPoista
 12. Mutta eikös pukki ole vuohi, ja pässi lammas? Meillä on molempia, enkä kyllä lammas"miestä" koskaan sano pukikisi. Kyllä kaikki jotka minä tunnen sanovat lammasta joko uuheksi tai pässiksi. Ja lapset ovat karitsoja tai vuonia.
  Vuohilla taas pukki tai kuttu, ja lapsi on kili.
  Senhän takia sanotaan esimerkiksi KILIpukki...

  Amalia, "pukki" eli tässä tapauksessa lammaspässi saattaa olla myös nupo, eli sarveton. Meillä toisella pässillä on sarvet kasvamassa ja isompi on myös nupo. Eli on niitä sarvettomiakin, myös suomenlampaissa. :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.