torstai 14. lokakuuta 2010

Lukemisen alla nyt

Tällä hetkellä olen lukemassa joululahjaksi saamaani Khaled Hosseinin Tusen strålende soler (tarina kahden naisen kohtalosta Afganistanin mullistuksissa) ja Erlend Loen Naiv. Super.(tarina eräästä nuoresta miehestä). Mielenkiintoisia kirjoja molemmat. Mutta jotenkin en pääse kunnolla sisälle tuohon Loen kirjaan. Pitäisi ehkä yrittää lukea suomeksi. Hosseinin edellisen kirjan Drageløperen aion hankkia. Sitäkään en ole lukenut aikaisemmin.


Piti laittaa tämän hetken lukemiset esille, kun luin Laurin kirjoista täältä.

Mitä sinä luet nyt?

15 kommenttia:

 1. Oli muuten koskettava kirja. Luin sen suomeksi nimellä Tuhat loistavaa aurinkoa. Nautin hirmuisesti ja ymmärsin taas muutaman asian tästä maailmasta lisää.

  Tällä hetkellä on menossa Larssonin Pilvi linna joka romahti, Christien Kurpistajuhla, Winston Churchillin elämänkerta The last lion ja Vale kuolluttakin vielä tavailen.

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut nuo molemmat kirjat ja pidin kummastakin. Hosseinin kirja on vaikuttava, se jää mieleen pitkäksi aikaa (ei ehkä unohdu koskaan). Loen kirja taas vie mukanaan muka-simppelillä hulluudellaan.

  VastaaPoista
 3. Hosseinin molemmat kirjat ovat taytta tavaraa!

  VastaaPoista
 4. Loen sielunelämään en ole jotenkin päässyt. "L" menetteli (en muista, miten se on suomennettu), vaikkakin minusta vähän pitkäveteinen kuitenkin. Siis se kirja jossa nuoret miehet menevät autiolle Manuen saarelle.
  Luin myös Fakta om Finland, mutta kirjan sanoma jäi minulle vähän hämäräksi.
  Muita en ole yrittänytkään, pitäisiköhän?

  VastaaPoista
 5. Minä luen tanskalaista käännöstä Juri Rytkheun kirjaa Når hvalerne forsvinder. Tanskan kieli vaatii aluksi hieman totuttelua, mutta kyllä se sitten menee. Rytkheun teksti on niin hienoa. Luontokuvaukset mahtavia. Ja kun kaiken lisäksi kyseessä on rakkaustarina, niin kelpaa tässä myrskyä pitää.

  VastaaPoista
 6. Piti vielä kirjoittaa Loesta. Minullekaan se ei ole avautunut, en tiedä miksi. Kuulosti kyllä hyvältä kun luki Naiv Superia meidän kirjastossa joitain vuosia sitten.
  Oli silloin hoikka poika risaisissa farkuissaan.
  Jotkut vaan ei sytytä vaikka olisivat kuinka hienoja tahansa, ei siihen ole olemassa järkisyitä.

  VastaaPoista
 7. Koskettava kirja tuo Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Suosittelen.
  Minulla on nyt luettavana Gudrun Eva Minervudottirin Nukentekijä. Kirja on tekijänsä kuudes romaani, luin että kirjailija on kovin suosittu niin kotimaassaan kuin jo muuallakin, missä hänen kirjojaan on julkaistu.
  Saa nähdä, pidänkö kirjasta. Aihe on ainakin aika erikoinen.

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen lukenut sen Loen kirjan Fakta om Finland, ja oli kyllä tosi ihmeellinen. ;D Ja muuten olen, kuten sanottu, lukenut aika vähän norjalaista, mutta ainakin Lars Saabye Christensenistä olen jotenkin tykännyt.

  VastaaPoista
 9. Ilmeisesti Erlend Loe ei oikein avaudu tavallisille metsäsuomalaisille.

  VastaaPoista
 10. Minakin kahlasin Loenin Suomi-kirjan vakipakolla loppuun, kun se tuli kerran hankittua. Oli siina muutama jotenkin kelvollinen kohta, mutta enemman se tuntui nuoren miehen angstilta. Pitaisi kai olla 20 v. nuorempi, etta elaytymiskyky riittaisi.

  VastaaPoista
 11. Luin juuri Hosseinin "Kite runner" kirjan, se oli todella hyva ja koskettava. Taytyy hankkia tuo toinenkin!

  VastaaPoista
 12. Mulla jököttää tuossa yöpöydallä englanninkielinen laitos Sherlock Holmesin tarinoita alkuperäisjulkaisujen kopiona. Loistavaa luettavaa, suosittelen!!! Vaikkakin on ihan järjetön kirjajötikkä, jota luen varmasti vielä ensi vuoden puolellakin.

  VastaaPoista
 13. LOE'n kirjan logo liki sama kuin Brio palikoiden ... en ole koskaan ennen törmännyt.Täytyykin katsoa olisiko mitään englanniksi (muilla kielillä ei täältä juuri mitään löydä ... tai no, iiriksi...)

  VastaaPoista
 14. Piti tulla lisäämään vielä kommentti, kirjoitin lainaamastani kirjasta jo aiemmin.
  Hieman arvelutti koko kirja, kun käsiini sen sain.
  "Minulla on nyt luettavana Gudrun Eva Minervudottirin Nukentekijä".
  En suosittele kirjaa, kahlasin sen kuitenkin läpi, kun itse toivoin em kirjaa valikoimiin.
  Ehkä kirjailijan aikaisemmat kirjat ovat luettavimpia. :(

  VastaaPoista
 15. Kiitos mukavista kommenteista! kavin taas lisaa kirjoja kaupasta tanaan. Ihan on tainnut mania iskea.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.