sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Hiihtämässä

 

Meidän kunnassa on satoja kilometrejä hiihtolatuja ristiin rastiin metsiä ja vuoria. Vaikka hiihtäisin joka ikinen viikonloppu, niin kertaakaan ei tarvitsisi kahta kertaa samaa latua sahata.


Meidän pihastakin lähtee yksi latu, joka oikeastaan on kunnan ylläpitämä. Nyt parina viime vuotena sihen on vaan ajettu moottorikelkalla, ei latukoneella. Oikeastaan ihan hyvä... Meidän pihassa alkoi olla aika paljon autoja yhdessä vaiheessa...


Tänään kävimme Maikin kanssa meiltä vähän matkan päässä ladulla. Menimme autolla ja parkkipaikka oli aivan täpösen täysi, vain meidän autolle oli siellä vielä paikka. Mutta ladulla tapasimme vain kolme muuta hiihtäjää. Tämä kertoo latuverkoston laajuudesta!

15 kommenttia:

 1. Noita kuvia katsoessa tuli hinku päästä hiihtelemään. Mikä on aikamoinen ihme, sillä en ole murtsikkasuksiin koskenut yläasteen pakollisten hiihtotuntien jälkeen. Ehkä sitä jo ensi talvena saisi investoitua suksipariin... Mutta kyllä se lumilauta taitaa enemmän houkutella. :)

  VastaaPoista
 2. Tulipa ihan huono omatunto. Ollaan miehen kanssa juuri tutkittu vanhoja suksia ja hiihtokenkiä. Viimemainitut meni kyllä uusiksi, kunhan ehtisi käydä katsastamassa, mutta vanhat sukset kyllä vielä välttävät. Emme mekään ole olleet kai 5 vuoteen suksilla, yhtä pientä lenkkiä lukuunottamatta Beitostølenissä nuuri 4-5 vuotta sitten. Ja kuitenkin...tänä talvena ei ole edes aihetta valittaa lumettomuutta, ilmat tosin ovat minulle olleet kyllä vähän turhan kylmät, mutta ehkäpä nyt kun alkaa taas aurinko enemmän pilkottamaan! Kiitos,Tuula, käynneistäsi minun blogillani, olet myös yksi niitä harvoja, joka jättää kommentteja. Tulemme muuten Gjövikiin ensi lauantaina (tyttären synttärit) ja ehkä ajelemme Lillehammeriinkin katsomaan jotain näyttelyä, eli aika lähellä sinua varmaan liikumme. Hyvää talven jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. En todella muista milloin olen viimeksi hiihtänyt... Koululaisena talvisin ennen läksyjen tekoa ryntäsin ensimmäisenä Helsingin Keskuspuiston laduille kun sisareni kiirehti jäähalliin.
  Perheessä tosin on kaksi, jotka eivät ole ikinä laittaneet murtomaasuksia jalkaansa (nolottaa...)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, kuinka ne innostaakin hiihtämään. Melkein kateeksi käy, kun teillä on siellä niin mahtava määrä latuja. Meillä kun ihan lähellä on vain 2km mittainen valaistulatu ja 8km päässä sitten vähän enemmän latuja. Niihin kyllästyy talven aikana. Pari kertaa olen hiihtänyt tälle talvelle. nyt kun pitkään jatkunut yskä on parantunut, niin menen ladulle aina kun vaan muista asioiltani ehdin. :) Pidän hiihtämisestä.

  VastaaPoista
 5. illä päin näkyy aurinkokin . Täällä se on vilahtanut muutamana päivänä . Kaamos pitää otteessaan .

  VastaaPoista
 6. Kirkkaita, valoisia kuvia.
  Kelpaa siellä hiihdellä ja ihailla maisemia!

  VastaaPoista
 7. En minakaan mikaan himohiihtaja ole ikina ollut. Mutta taalla on juuri noitten latujen ja maisemien vuoksi mukavaa aina valista kayda ladulla. Joinakin talvina enemman ja toisina vahemman.

  Emmi, taalla onkin paljon mahdollisuuksia lumilautailuun. Yhtena talvena ajoin toista poikaani kaverinsa kanssa ylos tieta autolla ja he laskivat peltoa alas.

  Rosmariini, onnea tyttarelle!!! Kaytko meillakin kahveella? ;)

  Heljä ja Sanna, siis en minakaan ole hirmuhiihtaja...

  Kyllimarjaana ja Rosina, tanaan olikin oikein erikoisen ihana aurinkoinen paiva.

  VastaaPoista
 8. Ei sitten ihme että norjalaiset ovat niin kovia hiihtämään. Suomessa taito alkaa nuorisolta jo hukkua. Poika nousi suksille eka kertaa Suomen armeijassa eikä ollut edes ainoa, mitä suuresti hämmästelin. Itse olen tainnut hiihtää viimeksi joskus 15 v sitten, tänä talvena olisi tehnyt kovasti mieli kun oli niin kaunista.

  VastaaPoista
 9. Sirokko, taalla meilla ainakin hiihtavat aivan hulluna monet. Lapsille on kaikenlaista hiihtokerhoa jne. Ja koulussa on hiihto kylla ihan pakollinen jumppatunneilla talvella. Etta kylla taalla hiihdetaan paljon.

  VastaaPoista
 10. Onkohan teillä sitten paljon enemmän asukkaitakin, kun kannatta niin paljon hiihtolatuja ylläpitää. Keskustassa ei täällä ole kuin 3, 5 ja 10 kilometrin ladut, joita saa sahata edestakaisin. Eipä silti, minulle kyllä riittävät.

  Kateeksi käy, kun näyttää teillä aurinko paistavan. Mutta en tiedä sitten kumpi on parempi: aurinko vai julmetut pakkaset vai tällainen kohtuullinen 8 astetta ja pilvinen. Kahteen viikkoon ei ole aurinkoa näkynyt. Joka päivä uutta luntakin.

  VastaaPoista
 11. Ihanan aurinkoisia kuvia! En minakaan ole hiihtanyt varmaan...keskikoulun jalkeen! Laskettelen kyllakin, siitakin on 3-4 vuotta aikaa.....

  VastaaPoista
 12. Kelpaa teidän siellä nyt nauttia talvesta ja hiihtämisestä.

  VastaaPoista
 13. Hei,

  Pirteä blogi. Pystyykö sinulle lähettämään sähköpostia?

  -P-

  VastaaPoista
 14. Mä en ole koskaan ollut hulluna hiihtämiseen,mutta nyt kun on Helsingissä ollut niin paljon lunta,tekisi mieli mennä sinne hiihtämään....

  VastaaPoista
 15. Kirlah, kunnassa asuu alle 7000 asukasta, joista n 3000 kuntakeskuksessa. Mutta tama on "mökkikunta" eli taalla on hyvin PALJON kesamokkiasutusta. Ja norjalaisethan mokkeilee ympari vuoden ja silloin taytyy ladut olla kunnossa. Kukas tanne korpeen muuten tulisi. - Aurinko alkaa lammittamaan jo. Eilen oli aamulla -14 astetta, mutta paivalla tuskin montaakaan astetta pakkasen puolella!

  Kirsi, monille suomalaisille taitaa olla tuttua tuo hiihtamisen jaaminen unholaan.

  Unelma, kylla mina ainakin nautin :)!

  Anonyymi -P-. Kylla minut tavoittaa osoitteesta tuulher@gmail.com.

  Yaelian, aitini kertoi eilen, etta oli jostain kuullut, etta Hesassa on nyt enemman lunta kuin heilla Ita-Suomessa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.