sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Fiskegrateng

Mulla oli paketti seitä pakastimessa. Laitoin norjalaista kalagratiinia, joka on ihan kauhean helppo tehdä. Kaupasta tätä herkkua saa pakastealtaasta, mutta kotona tehty on kyllä paljon paremman makuista.

 

Tässäpä ohje kahdelle (minä laitan enemmän kalaa ja makaroonia):
1 dl keittämätöntä makaroonia

2 dl maitoa

puoli dl maitoa + puolitoista rkl vehnäjauhoja
vähän pippuria ja suolaa

2 munaa

250 g kalafilettä pieninä paloina

2 rkl korppujauhoja

Keitä makaroonit. 
Keitä 2 dl maitoa ja sekoita siihen maito-vehnäjauhoseos. Keitä.
Sekoita siihen suola ja pippuri.
Anna kastikkeen vähän jäähtyä.
Sekoita kastikkeeseen kananmunat ja makaroonit ja kalapalat.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Ripottele päälle korppujauhot.
Paista uunissa 170 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa voisulan, perunoitten ja porkkana-appelsiiniraasteen kanssa.


3 kommenttia:

  1. Tuo näyttää siltä, että voisi meillä maistua vaikka jättäisin kananmunat pois - sakeuttaisin soijalla. Kiitos reseptistä - raportoin miten (ja jos) onnistun.

    VastaaPoista
  2. Heljä, taa on tosi helppo tehda! Ja maistuu hyvalta.

    VastaaPoista
  3. Näyttää herkulta, taidanpa kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.