lauantai 18. maaliskuuta 2017

Sitten edellisen postauksen

Olen ollut huono bloggaaja, kun en ole aikoihin taas kirjoitellut. Mutta sain mukavan kommentin edelliseen postaukseen ja pitihän minun sitten alkaa miettimään mitä on tapahtunut sitten edellisen kerran kirjoitettuani tänne. Joten kiitos anonyymille!

Kävin verenluovutuksessa. Täällähän verta luovutettuaan saa aina valita jonkun palkinnon. Siellä on pyyhkeitä, laseja, kirjoja, astioita jne. Aikaisemmin oli monenlaisia Muumi-mukeja. Sitten oli aika, ettei mukeja enää ollut. Nyt oli taas yhtä mallia. Kotona huomasin, että tämmöinen minulla jo olikin. Niinpä muki matkusti Osloon vanhemman poikani kotiin, joka kerää Muumi-mukeja. Hänellä kun ei juuri tätä mukia ollutkaan.


Kalastaja-poikani kävi pienellä lomalla ja toi mukanaan tuoretta kalaa ja katkarapuja. Ne ovat harvinaista herkkua täällä sisämaassa. Niinpä saimmekin herkutella oikein kunnolla. Kuvassa kymmenen kiloinen ruijanpallas.


Hiihtolomalla käväisin pikaisesti Suomessa. Olin siellä vain kolme yötä ja aika meni nopeasti. City-marketista ostin tämän hauskan pikku Myy-kassin. Se on oikein superiloinen. Sillä on kiva kantaa vaikka polttopuita sisälle.


Suomessa kävin elokuvissa katsomassa Aki Kaurismäen "Toivon tuolla puolen" elokuvan. Se oli todella katsottavan arvoinen. Suosittelen. Aihe sivusi nykyistä työelämääni pakolaisten parissa. Siksikin elokuva oli hyvä. Olisin myös halunnut käydä katsomassa "Tom og Finland" elokuvan, mutta aika ei riittänyt kahteen elokuvailtaan. Joten piti tyytyä vaan kahvipussiin :D.


Suomessa oli aika paljon lunta. Enemmän kuin täällä meillä. Ja liukasta.


Tuliaisina Suomesta toin ruisleipää ja Aura-juustoa. Ihan ehdoton makuyhdistelmä. En tykkää mistään muusta sinihomejuustosta.


Loman jälkeen piti taas palata töihin. Tässä oltiin työkaverin kanssa lounaalla paikallisessa kahvilassa, kun odotimme bussia, jossa piti tulla pari uutta asukkia meidän kuntaan.


Ilmat ovat olleet vaihtelevat ja suurimmaksi osaksi aika lämpimät. Ja lunta on todellakin ihmeellisen vähän. Auraustraktori ei ole käynyt pihassani kuin ehkä viisi kertaa tänä talvena. Tavallisina talvina on lunta ollut tuon aidan ylimpään lautaan asti.


Mutta kevät tekee armottomasti tuloaan ja tulppaanit ovat juuri nyt kauneimmillaan.


Tänään kävimme hiihtämässä Kvitfjellillä asti. No, kävimme siinä samalla tuttavia moikkaamassa heidän mökillään. Mökki on aivan laskettelurinteen vieressä. Mutta me kävimme vaan ihan tavallisella murtomaahiihtolenkillä.


Eli tämmöistä tänne. Yritän tormistautua kirjoittamaan taas. Mutta kun aika tuntuu menevän semmoista vauhtia, ettei muka ehdi tännekään kirjoittelemaan.

Oikein hyvää maaliskuuta!

1 kommentti:

  1. Kiva postaus, kiitos tästä. Mahtavan kokoinen tuo ruijapallas. Hyvät tuliaiset Suomesta. - Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.