tiistai 17. toukokuuta 2016

17. mai eli perustuslain päivä

Norjassa juhlitaan tänään: Norjalla on syntymäpäivä. Ihmiset pukeutuvat hienoimpiinsa (monet bunadeihin eli kansallispukuihin). Korpsit eli torvisoittokunnat kaikuvat. Norjan liput liehuvat. Lapset saavat syödä niin monta jäätelöä kuin haluavat. Ja kaikki ovat hyväntuulisia.


Otin telkkarista pari kuvaa kuninkaallisten juhlapäivästä. Oslon koulujen lapset kulkevat kulkueessa kuninkaanlinnan ohi ja kuninkaallinen perhe vilkuttaa heille. Sitä kestää monta tuntia. Tällä kertaa on naisväki pukeutunut kansallispukuihin. Syy siihen on, että Sonja ja Harald ovat olleet vallassa 25 vuotta.


Gratulere med dagen! Hip hip hurra!

3 kommenttia:

 1. Kansallispuku on aina kaunis, ajaton ja juhlava asu. Minulla on ollut oma kansallispuku jo pikkutytöstä alkaen: ensin Kuortaneen, sitten Räisälän ja nyt Tuukkalan muinaispuku, jonka perin äidiltäni.
  Nuo norjalaiset puvut ovat värikkäämpiä ja iloisempia kuin suomalaiset.
  Onnea syntymäpäivän johdosta ja hyvää kevään jatkoa muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Hyvää kansallispäivää.Muistan aina tuon teidän kansallispäivän kun kerran voitin blogissasi sellaisen ruusukkeen missä lukee tuo päivämäärä,ja se on keittiössä;D

  VastaaPoista
 3. "Opin" Norjan kansallispäivän vuonna 2002 kun rakkaus oli nuori ja Koo vietti sitä norjalaisen ystävämme kanssa Bergenissä = mulla oli ikävä ja sain iloisia kansallispäiväviestejä - kuvat tulivat vasta kameran mukana.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.