tiistai 3. joulukuuta 2013

Nää leipoo...

Facebookissa ihmiset täällä kehuu leiponeensa sen seitsemää sorttia joululeivonnaisia. Se on kai ehtoisen emännän merkki. Ja joulusiivouksetkin ovat jo tehneet melkein kaikki (en minä...).

Minä en ole leiponyt yhden yhtä joulukakkusorttia. Mutta tänään käytin perunamuussinlopun ja riisipuuron tähteet kukkosiin. Tai pyörösiäkö ne on?


Ja olen muuten alkanut leipomaan leivänkin itse. Siis semmoisen norjalaismallisen. Ruisleipäähän olen jo leiponut kauan. Kyllä on paljon parempaa kuin kaupan höttöleivät.

Jouluamaryllikseni alkoi jo kukkimaan adventtina. Ostin kaksi kappaletta noin kahdella eurolla kipale. Mitä lie olleet jotain vaivaisia yksilöitä. Mutta kauniisti ne kukkivat!Oikein hyvää tiistai-iltaa!

7 kommenttia:

 1. Onko noi kukkoset siis vähän niinkuin karjalanpiirakat? Ruisjauholla? Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Minä tein sämpylätaikinan. Tosin muitten jauhojen puutteessa laitoin paljon ruisjauhoja :).

  VastaaPoista
 3. Nami,mielelläni maistaisin noita;D

  VastaaPoista
 4. Eipä meilläkään ole vielä joulusiivoja tehty, paitsi ikkunoita pestiin kun vaihdoin keittiöön verhot.
  Pipareita ja torttuja leivoin synttäreilleni ja nyt itsenäisyyspäivänä teen ainakin taatelikakkua. Meillä on perinteisesti aina its.päivänä leivottu pipareita tai muuta jouluksi.
  Nyt on isän synttärit viikonloppuna, joten leivon lisäksi lohipiirakkaa ja luumupuolukkabritaa. Molemmat on uusia ohjeita, jos ne on hyviä, teen niitä jouluksikin.
  Ihana amaryllis, mulla on vielä ostamatta se ja moni muukin joulukukka. Ehtiihän sitä vielä.
  Lumivalkoista joulukuuta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kukkonen tai pyörönen molemmat nimet tunnistan :) Ei kyllä ole ihan kotvilleen tullut itse tehtyä niitä. Ja eipä hirveästi muutenkaan ole tullut joulua vielä laiteltua, mitä nyt tänään hieman sahailin tarveaineita joululahjoja varten.

  VastaaPoista
 6. ei oo leivottu täällä. ja tänä jouluna teen ihan tortutkin laiskannaisen reseptillä. Torttutaikinan neliöt paistan uunissa ja jäähtyneenä halkaisen ja laitan väliin hilloa ja kermavaahtoa. Lauantaina metropolin myyjäisistä ostan parit kakut ja piirakat. siinä se joulu sitten tulee.

  Pyöröseksi nykyään sanovat. Minun lapsuuskodissa se oli kukkonen.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.