lauantai 17. marraskuuta 2012

Leipä se miehen tiellä pitää

Yllätän itseni joka viikko entistä paremman makuisella ruisleivällä. Ja ulkonäkökin on kauniimpi joka kerta. Tässä eilisiltaiset tekeleet:


Leivotko sinä jotain viikonlopuksi?

15 kommenttia:

 1. Ovatpa hienot! Onko mahdollista saada kunnon ohje noihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://tuulher-no.blogspot.no/2012/10/ruisleivan-tekoa-opettelemassa.html

   Tuon parempaa ohjetta en oikeastaan osaa antaa. Parhaimman tuloksen olen saanut mahdollisimman karkeilla ruisjauhoilla. Ja harjoitus tekee mestarin. Kuvistakin näkee, että leivän ulkonäkö on muuttunut todella paljon. Ja leivän teko vaatii aikaa, hapattaminen, taikinan ja leipien kohottaminen.

   Poista
  2. Kiitos.Meillä taitaa saada vain täysjyväruisjauhoja,,oliskohan se tuohon ok.Olen kyllä tehnyt sillä ruisleipää,mutta sitten lisännyt vähän muita jauhoja sekaan.

   Poista
  3. Nuo jauhot mitä olen nyt viimeiset kerrat käyttänyt karkeita täysjyväjauhoja. Ja ne ovat olleet niitä parhaita. En lisää mitään muuta jauhoa sekaan.

   Poista
 2. Himskatti kun hyvännäköisiä limppuja. Pitäis taas koittaa itekkin tehä, kun on taas leivinuuni talossa. Meinasin omenapiirakan pyörähyttää tässä kun joudan... kohta...kai ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapiirakka on hyvää. Varsinkin jäätelön tai kermavaahdon kanssa :).

   Poista
 3. Ompas komeita ruisleipiä.meilläkin on tuoreita ruisjauhoja myllystä haettiin,kun ensin vietiin sinne jauhettavaks,nyt ois mahollisuus tehä niistä leipiä ja isännän sisko ol kehunnu,niitä jauhoja jotta hyviä leipiä tuli,omista rukkiista!.En ole leiponu pitempiin aikoihin,pitäs oikeestaan tehäkin,,...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt lopultakin löytänyt täältä hyvän ruisjauhon. Suomessa käytin aina Liperin myllyn ruisjauhoja.

   Poista
 4. No vau! Mä ajattelin leipoa ensimmäiset joulutortut huomenna :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole täällä leiponut kertaakaan jouutorttuja...

   Poista
 5. Plussana tuossa on vielä se tuoksu - ainakin jos leivinuunissa leipoo. Koulusta palatessa leipomuspäivän tuoksut oli jo ulkona vastassa, ennen kuin koti edes näkyi - ja silloin tuli kiire kotiin. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruisleipä tuoksuu kyllä ihanalta. Vesi tulee kielelle vaan hajuja haistellessa.

   Poista
 6. Ajatella, Tuula, että en ole koskaan leiponut leipää! Tai juu, yritin kerran laittaa aamiaissämpylöitä, ja kai niistä jotenkin syötäviä tuli, mutta minusta haisivat aivan liikaa hiivalle, enkä itse niistä pitänyt, ja siihen se kokeilu jäi. Olen sen sijaan kyllä kerännyt ohjeita - jopa hapanleipäreseptejäkin - mutta en ole koskaan saanut itseäni niitä kuitenkaan leipomaan, niin paljon en ole uskonut omiin kykyihini. Mutta nyt on kyllä pakko kokeilla, nuo olivat niin ihanan ja hyvän näiköisiä, että ihan olin tuntevinani tuoksin tänne asti! Kiitos inspiraatiosta, kerron aikanaan tuloksesta! Terveiset ja hyvät viikonloput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. harjoitus tekee mestarin. Joka viikko on leipa maistunut paremmalta.

   Poista
 7. Juuri on pakkasessa, ja nyt pitäisi lähteä niitä ruisjauhoja hakemaan - näyttävät leivät niin niin hyviltä. Ja maistuvat myös totta kai!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.