sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Harmaata ja tietokoneapua

Kovin on ollut sateinen ja harmaa viikonloppu. Tässä aika lohduton aamuinen näkymä ikkunasta.Huomenna on luvattu pientä pakkasta ja aurinkoakin. Jospa piristäisi, kun nyt vaan väsyttää. Hyvä kun saa pakolliset tehtävänsä tehtyä.

Mulla on ollut ongelmia ilmeisesti tämän läppärin tuulettimen kanssa. Kone kuumenee varsinkin katsoessa filmejä tai videopuheluita puhuessa. Ostin muutama viikko sitten tämmöisen tuulettimen, joka laitetaan koneen alle puhaltamaan kylmää ilmaa. Se liitetään koneeseen johdolla ja siitä se laite saa virtansa. Hyvin on toiminut ja olen taas päässyt katsomaan suomalaista telkkaria. Joten suosittelen. Maksoi alle 200 kruunua eli alle 25 euroa.


Hyvää alkavaa viikkoa! Mulla muuten lisääntyy työt tästä viikosta alkaen noin 10%. Eli nyt alan olla noin 75%:ssa. Ei paha ollenkaan :). Mutta tiistain vapaapäivä on edelleen kullan arvoinen.

21 kommenttia:

 1. Mun läppäri myös kuumenee kivasti. Ostettiin Ikeasta semmonen muovinen alusta, ettei reidet pala! Tämä on HP:n masiina. Olen huomannut, että tyttärien Acerissa ei oo sellaista ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Acer, kolme vuotta vanha (muistelen, vai onko jo neljä...)). Vaiva tuli muistaakseni jo viime vuonna.

   Poista
 2. Kyllä tuollainen lisätuuletin olisi joskus paikallaan, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Tämä vinkki tuli tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 4. tuuletin olis hyvä mullakin ,kun tulee noita elokuvia katsottua näytöltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isä osti itselleen Pilkon sittarista suunnilleen samalla hinnalla samantapaisen. Vaan se tuntuu olevan tehokkaampi puhaltamaan kylmää ilmaa. Minä hankin omani Clas Ohlsonilta.

   Poista
 5. Ongelma voi aiheutua osittain myös siitä, että koneen ilmanottoaukkoon on kertynyt jotain ylimääräistä. Vanha koneeni alkoi myös kuumentua, ja kun asiaa tutkin, niin kissankarvaahan siellä oli vaikka kuinka paljon. Katso jos koneesi alustan saa helposti ruuvattua auki. Jos ei onnistu, niin voit kokeilla puhdistaa pölynimurilla, mutta ei täydellä teholla. Jälkimmäistä olen kokeillut itsekin, eikä kone siitä hajonnut. Mutta todellakin pitää varoa ja käyttää vajaata imutehoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on konetta imuroitu :). Kiitos neuvosta. En saanut ruuveja auki koneen alta, joten en tiedä miten paljon siellä on moskaa...

   Poista
 6. Harmautta on täälläkin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin ja voimia arkipäivän töissäsi.

  VastaaPoista
 7. Hetken paistoi tänään aurinko pilvenraosta, ehkä pari tuntia sai siitä nauttia. Ilma on viilenemään päin, eli ehkä vesisateesta päästäisiin ainakin joksikin aikaa.
  Teillä on jo luntakin maassa. Harmaata, mutta kaunista, rauhallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on alkanut viilenemään nyt. Huomiseksi lupaili viittäkin astetta pakkasta. Lumi valostaa vähän, jos ei aivan harmaaksi vedä.

   Poista
 8. Hui kuin harmaata ja talvista :-(

  Ja kiitti vinkistä, tuommosta minäkin olen ollut vailla!

  VastaaPoista
 9. No teillä on jo täysi talvi!
  HP:t ainakin kuumenee tosi nopsaan, sanoi nörttivävyni ja antoi minulle tuommoisen tuulettimen läppäriini. Kätevä vehje, ei pala polvet :)

  VastaaPoista
 10. Mulla oli tuo ongelma edellisen koneen kanssa.Tuollainen tuuletin olisi kätevä koska ilmastointia ei ole tässä huoneessa missä tietsikka on.
  On teillä aika harmaata jo...

  VastaaPoista
 11. Mukavaa viikkoa sinullekkin! Kunpa meillekkin tulisi kunnolla lunta ja pikku pakkanen:)

  VastaaPoista
 12. Onpa teillä paljon lunta!
  Täällä on taas vaihteeks satanu vettä niin että kaikki lumet suli.
  Uutta ootellaan, lapset haluais pulkkamäkeen.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.