keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Puhetta adoptiosta

Minulla on kolleega/tuttava, onka kanssa vastikaan juttelin adoptiosta. Han, tanskalainen opettajamies ja norjalainen vaimonsa adoptoivat noin vuosi sitten pienen kiinalaisen pojan. Adoptio-odotus oli kolmivuotinen ja olisi ollut pitempikin, mutta koska he suostuivat vastaanottamaan myos vammaisen lapsen, niin aika lyheni huomattavasti.

Kyselin hanelta myos julkkis-adoptioista, kuten Madonnan ja Angelina Jolien lapsista. Eihan hanella sen enempaa tietoa naista ollut kuin minullakaan. Mutta yhteinen mielipide oli, etta kumman nopeasti tuollaiset adoptiot tuntuvat jarjestyvan.

Asia tuli mieleeni taas, kun luin lehdesta, etta julkkis-stylisti Jan Thomas(joka tuli takaisin Norjaan muutama vuosi sitten asuttuaan vuosikausia Amerikassa) nuorikkonsa Christopherin(20v) kanssa aikoo adoptoida lapsen. Norjan avioliittolaki antaa myos miespariskunnille mahdollisuuden adoptioon, mutta vain maan sisalla. Pariskunta aikoo loytaa mahdollisuuden adoptioon ja on esim ottanut yhteytta Kabbalah-keskuksiin eri maissa. Nama keskukset ovat auttaneet esim Madonnaa Malawi-adoptiossa. Jutussa pisti silmaan Jan Thomasin lausunto: "Jos olisin noudattanut kaikkia saantoja elamassani, niin asuisin edelleen Skienissa (pieni kaupunki Norjassa) ja olisin toissa 7Eleven-kioskissa."

Maailmassa on paljon lapsia, jotka tarvitsevat kodin. Toiset saavat sen nopeammin kuin toiset. Jotkut eivat saa sita koskaan.

2 kommenttia:

  1. Tämä on aihe joka herttää mielessäni erilaisa tunteit. On kerrassaan upeeta, että ihminen voi rakastaa vierasta lasta kuin omaansa. On hyvä, että on tällainen mahdollisuus annettu ihmisille, joilla ei omaan lapseen ole mahdollisuutta. Mutta se on mielestäni väärin, että siitä tehdään melkeinpä sensaatio, kun se tekee joku Madonna, tai muu julkis. Onhan Madonnalla rahaa ja niin ollen komeesti elättää lapset, mutta, mutta.. Tämä on vaan mun mielipide.
    Aurinkoisia kevät päiviä sinne Norjaan.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tulit kylaan Amalia! Tallaiset Madonna ym adoptiot saattavat tehda hallaa tavallisille adoptiota hakeville...

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.