sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Oslossa

Kavimme eilen pitkasta aikaa Oslossa. Muutettuani tanne maalle, olen kaynyt tuolla entisessa kotikaupungissani vain muutaman kerran. Niinpa joka kerran siella kaydessa onkin oikein turistimainen olo.

Oslo on pieni paakaupunki ja siella on todella helppoa liikkua. Keskusta on selkea ja paikat loytyvat helposti. Busseilla ja trikeilla eli raitiotievaunuilla paasee sitten helposti kauemmas keskusta, samoin t-banalla eli metrolla. Paikallisjunat vievat sitten edelleen kauemmas. Autollakin on keskustassa ajaminen ihan ongelmatonta, jos ei sitten tormaa rakennuspaikoille...

Keskustan lapi keskusjuna-asemalta kuninkaan linnalle kulkee kavelykatu (joka ei ole kavelykatu Linnan paassa...). Sen varrella on "Løvebakken" eli Stortinget eli paikallinen parlamentti tai eduskuntako se on... Ja Grand Hotelkin loytyy siita Stortingetin vierelta.
(Kuvassa Stortinget vasemmalla, Linna aivan kadun paassa.)

Løvebakken nimi tulee naista rakennusta vartioivista leijonista.


Monet muuttavat Osloon tyon perassa. Vuokra-asuminen on tietenkin Oslossa kalliimpaa kuin periferiassa. Mutta kaupungissa voit elaa ilman autoa ja sen kustannuksia. Ja muutenkin kaikki on lahella. Oslossa on myos metsa ja meri lahella luontoa rakastaville norjalaisille. Bussissa istuessa minua huvitti taas kerran ne monet suksia kantavat, hiihtoretkelle menevat norjalaiset.

Kesaisin Oslo on todella kaunis ja vihrea kaupunki, josta loytyy paljon viehattavia retkeilypaikkoja jotain erilaista etsiville matkalaisille. Yksi suosikkini naista on Gressholmen, Oslofjordenin pieni saari, jossa asuu valtavasti villeja pupuja.

7 kommenttia:

 1. Kävin Oslossa ensimmäistä kertaa vuosi sitten talvella ja se oli niin kaunis, että pakko oli palata katsastamaan myös lumeton Oslo. Aivan mahtava paikka ja niin paljon nähtävää!! Pakko palata !!

  VastaaPoista
 2. Mä en ole koskaan ollut Norjassa joten tätä oli kiva lukea/katsoa!

  VastaaPoista
 3. Oslo on minunkin mielestani matkailijaystavallinen kaupunki, Boncuk.

  Yaelian, kiitos.

  VastaaPoista
 4. Olin viikonloppumatkalla vuonna 2002 Oslossa, tytär työskenteli siellä silloin.
  Oikein kerroit, kaupungissa on helppo liikkua julkisilla kulkuneuvoilla, minäkin näin reippaita norjalaisia suksineen raitiovaunussa!

  Rosina

  VastaaPoista
 5. Minä en ole koskaan käynyt Norjassa en siis Oslossakaan. Mieheni oli siellä kerran muutaman päivän työmatkalla ja sain tuliaisena Norjalaisen villapaidan ;)

  VastaaPoista
 6. Oslossa oli kaunista, muistan vielä tosi hyvin sen hienon viikon siellä sillä "det var so roligt här"-reissullani teinityttönä;) Ihana kaupunki jonka haluaisin nähdä uudestaan!

  VastaaPoista
 7. Rosina, Marjut ja Minna, monilla on mukavia muistoja Oslosta ja Norjasta. Ja naita norjalaisia villapaitoja on varmaan monilla taalla kayneilla.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.