sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Kirjat

Olen aika ajoin kirjojen suurkuluttaja. Saatan lukea kolmeakin kirjaa yhta aikaa. Mutta silloin saavat kylla kirjat olla hyvin erilaisia. Olen kirjojen suhteen hyvin moniruokainen. Luen kaikkea mahdollista rakkausromaaneista dokumentaareihin, tyokirjallisuudesta romaaneihin.

Tanne muutettuani olin vahan huolissani kuinka lukemisharrastukseni kavisi.Mutta apu loytyy aina kirjastosta. Kirjastot ovat niitten ensimmaisten paikkojen joukossa, jotka etsin uuteen paikkaan muuttaessani. Ja yleensa kirjastojen henkilokunta on uskomattoman ystavallista ja avuliasta.

Oslossa Deichmanskin kirjastossa on suhteellisen pieni suomalaisten kirjojen osasto. Eraalla pienemmalla paikkakunnalla asuessani neuvoi kirjastonhoitaja tilaamaan kirjoja Vadsøn kirjastosta. Siella on varmaan koko Norjan laajin suomalaisten kirjojen osasto.

Suomessa kaydessa ostan aina useita kirjoja. Kaytan hyvakseni alennusmyynteja ja kirjastojen poistotiskeja. Lisaksi minulla on muutama hyva ystava, jotka tietavat lukemisharrastukseni ja antavat minulle kirjoja lahjaksi ja kiertoon.

Tana jouluna sain vanhimmalta lapseltani lahjaksi taman kirjan, joka kertoo entisen Lansi-Balkanin alueen tapahtumista vuodesta 1992 tahan paivaan saakka. Han oli ostanut kirjan takalaisen nettikirjakaupan sivuilta. Siella taytyykin kayda tutustumassa...

3 kommenttia:

  1. Mä olin lapsena oikea kirjatoukka ja sen takia sainkin aina vain kirjoja lahjaksi. Nykyään tosi harvoin tulee luettua, kun tietokoneelle tulee annettua niin paljon aikaa....Kiva,että pystyt siellä kirjastosta löytämään suomenkielisiä kirjoja.

    VastaaPoista
  2. Sinäkin olet kiinnostunut historiasta, hienoa.
    Luin jouluna Sofi Oksasen Finlandia-palkitun Puhdistus kirjan. Rankkaa tekstiä naiskaupasta ja Viron sodanaikaisista tapahtumista.
    Suosittelen.

    Rosina

    VastaaPoista
  3. Ainakin yksi lapsistani on perinyt innostuksen kirjoihin a siita olen todella iloinen.

    Olen lukenut tuosta Puhdistus-kirjasta ja toivon saavani sen kasiini joskus. Tuolta Vadsøn kirjastosta on vain vaikeaa saada aivan uusia kirjoja aina. Mielellani otan vastaan myos muita ehdotuksia hyvista kirjoista!

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.