sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Oslossa passia hakemassa

Maikilla ja minulla menee passit vanhaksi tässä kesän aikana. Ja kun reissuja on tiedossa, niin piti matkata loman aluksi Osloon suurlähetystöön hankkimaan uudet. Koska suurlähetystö on auki vain aamupäivästä, niin olimme reissussa pari päivää. Näin saimme nauttia vähän kaupungin kesästäkin. Ja ehdimme kyläillä vanhimman poikani luona.

Teimme reissun junalla, niin ei tarvinnut miettiä auton parkkipaikkoja. Jätin auton Lillehammerin aseman pitkäaikaisparkkiin. Maisemat ovat ainakin alkumatkasta mukavat, kun ajelemme Mjøsan rantaa pitkin. Matka Lillehammerista kestää alle kaksi ja puoli tuntia.


Kiertelimme kauppoja ja päädyimme vielä illalla Aker Bryggelle katselemaan veneitä 


ja lokkeja. 


Seuraavana päivänä kävimme siellä lähetystössä. Nopeastihan se sujuu, mutta passin hinta on kolme-neljä kertaa kalliimpi kuin Suomessa sen hankkiessa. Uudet passit tulivat sitten postissa reilun viikon jälkeen. Hienot nämä Suomi 100 vuotta passit!

Näin hiljaista oli Frognerissa (kaupunginosa Oslossa, jossa se lähetystö sijaitsee) silloin aamupäivästä.Kulttuuriakin piti harrastaa ja kävimme historiallisessa museossa. 


Sitten pitikin taas suunnata kotia kohti, jossa kissa jo odottelikin meitä.


2 kommenttia:

  1. Johan tarvitsi nähdä paljon vaivaa passin vuoksi. Pitääkö todella käydä henkilökohtaisesti tilaamassa? Paitsi olihan teillä muutakin ohjelmaa ohessa. Hommasin uuden passin vuosi sitten ja elokuussa sille tulee ekan kerran käyttöä. Huvittavaa, että pasin kuvassa on melkein mustat hiukset ja nyt vaalean punertavat!

    VastaaPoista
  2. Mun passi olis mennyt vanhaksi vasta ensi maaliskuussa, mutta pätin hankkia uuden jo nyt kun olin Suomessa. Ja hieno se passi onkin!

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.