keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Taas on juhlittu

17. mai on Norjan perustuslain päivä. 1814 allekirjoitettiin Norjan perustuslaki Eidsvollissa. 

Päivää juhlitaan lapsikulkueilla, näin on tehty vuodesta 1870 alkaen. Lukion lopettavat päättävät tänä päivänä jo vapunaattona alkaneen juhlimisensa. Strategisesti huono aika juhlia, kun päättökokeet alkavat vasta juhlimisen jälkeen. Tässä allaolevassa kuvassa katsojien takana on meidän kylän lapsikulkue.


Kansallispukuihin pukeutunut juhlakansa kokoutuu yhteen katsomaan lapsikulkueita. Kansalluspukujen käyttö on täällä todella yleistä. Tytöt saavat puvun yleensä rippilahjaksi. Puku on loppuelämän juhla-asu niin häihin kuin ristiäisiin ja muihin juhliin.

Tässä tämän vuoden 17. mai Pavlovani:


Norjan kansallislaulu löytyy tästä linkistä: https://youtu.be/nLjIyL4gWtg

3 kommenttia:

  1. Varmaan joutuu vanhempana hankkimaan uuden puvun, en mä ainakaan mahdu samoihin kuteisiin kun 15-vuotiaana! Joskus jonkin tv-ohjelman innostamana nettailin ja tutkailin noita Norjan kansallispukuja, kauniita olivat kaikkia!

    VastaaPoista
  2. Mullakin on (suomalainen) kansallispuku, mutta en mahdu enää siihen. Norjalaiset on kyllä kanssa nättiä.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen tuo Pavlova! Monta kertaa olen sanonut että haluan vielä jokskus viettää synttäripäiväni siellä, ja voipi olla että parin vuoden kuluttua ehkä jopa vietänkin, kun suunniteilla olisi jonkinaikaa keikkatyö siellä...

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.