keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Juhlaa ja sairauslomaa

Mennyt viikko on ollut muistorikas ja vauhdikas monella tapaa. Sunnuntaina oli tyttäreni rippijuhla ja maanantaiaamuna olin jalkaleikkauksessa.

Norjassa ripille pääsyä juhlitaan isosti. Rippikoulua käydään koko talvi ja se huipentuu rippijumalanpalvelukseen. Tytöt saavat usein kansallispuvun rippilahjaksi. Monet valitsevat puvun alueelta, missä asuvat tai mistä suku on kotoisin. Maijan sukua on Gudbrandsdalenista, niinpä hänen valintansa oli Gudbrandsdal festbunad. Kansallisasut ovat kaunista käsityötä, niinpä ne ovat todella kallis investointi. Mutta nyt on tytöllä juhla-asu kaikkiin mahdollisiin juhliin loppuelämäksi.


Pidimme juhlan reilulle 30 kutsuvieraalle paikallisessa tunturihotellissa. Meillä oli seisova pöytä ja ruoka oli todella hyvää. Täällä on tapana, että ystävät ja vieraat tuovat kakut kahvitarjoiluun. Myös semmoiset, jotka ei ole kutsuttu juhliin. Todella hieno perinne. Ja paljon kakkuja!

Keskityin juhlimiseen, niin omat kuvat jäi ottamatta. Mutta onneksi miesystäväni on hyvä kuvaaja. Tässä yhteiskuva pojistani tyttöystävineen ja Maijasta.


Seuraavana aamuna minun piti olla jo klo 7.15 Lillehammerissa sairaalassa. Minulle tehtiin päiväkirurgian osastolla leikkaus isoonvarpaaseen. Minulla on ollut kuluma siinä vuosia ja se on ollut tosi kipeä. Nyt se on jäykistetty ja naulakin siihen laitettiin. 

 
Nyt menee sitten kesä kipsissä. Vasta 20. heinäkuuta se otetaan pois. Ja kesälomasuunnitelmat menivät uusiksi... Minulla olisi ollut vielä kaksi viikkoa töitä. Mutta onneksi saan siirrettyä loman syksyksi, että saan tehtyä jotain suunnitelluista jutuista.

Oikein hyvää kesän alkua teille kaikille!

9 kommenttia:

 1. Hienoja rippikuvia! Hyvää juhannusta (piakkoin) ja pikaista paranemista jalkaleikkauksestasi!
  Kesäterveisin
  Rosmariini

  VastaaPoista
 2. Nuo norjalaiset kansallispuvut ovat kyllä kauniita. Hieno perinne!

  VastaaPoista
 3. Onpa teillä ihania tapoja siellä! Suomessa ei juuri kukaan nykynuori taida pukeutua kansallispukuun. Itselläni on kaksi kansallispukua, joista toinen tosin on kummasti kutistunut vuosien saatossa. Onneksi äidiltä peritty muinaispuku on väljää mallia ja siis käyttökelpoinen. Kansallispuvussa olen itse monet juhlat juhlinut ja mikäpä se juhlavampi asu olisikaan.
  Sinulle pikaista paranemista ja hyvää, lämmintä kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. kansallispuvut on hienoja, tyttäreni Sverige-dräkt sopii nyt lapsenlapselle.

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno tuo Maijan kansallispuku. Ja niin kätevää, kun se voi sitten laittaa kaikkiin juhliin, eipä tartte tuskailla juhlavaatteiden kanssa :-)

  VastaaPoista
 6. Hauska kuulla sikäläisistä tavoista :) Ihana puku ja hieno perinne. Yritä pärjätä kipsin kera...

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniita nuo kansallispuvut onkaan!
  Teillä on ollut ihanat juhlat, onnea rippilapselle
  ja äidillekin <3
  Pikaista paranemista! Nyt saat luvan kanssa nauttia
  kesästä lepotuolissa ja muut saavat passata
  sinua :)

  VastaaPoista
 8. Onnea rippijuhlan kunniaksi.
  On kyllä kauniita noi kansallispuvut.
  Pikaista paranemista.
  Osallistuppas kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 9. Onpas upea rippikuva ja miten kaunis tuo kansallispuku onkaan!

  Tulin katsomaan, että mitä sinulta on leikattu: Luulin ensin että polvi. Aika pitkään joudut olemaan kipsin kanssa, mutta mieti sitten, että ihanaa kesää on vielä jäljellä ja kivuttomana.

  Minulta leikattiin salamana, mutta plastiikkakirurgilla muutosluomi vasemman polven yläpuolelta. En tajnnut sitä niin vakvaksi eli aioin siirtää syksyyn, mutta mun gyne hätkähti ja sanoi, että 'heti!'. Sairastin melanoomasn kolmekymppisenä, joten minun ei tarvitse kuin aivastaa niin vähänkin muuttunut luomi lähtee. Minulle jää sitten pelkäääjän ja maksajan osa. En jaksa nyt uskoa, että olisi pahanlaatuista, kun se tuli niin nopeasti. Kaikesta huolimatta mukavaa juhannuksen odotusta!<3

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.