perjantai 28. maaliskuuta 2014

Labane

Kaupassa oli uutta kreikkalaista ruokajugurttia. Nappasin purkin mukaan ja ajattelin tehdä labanea, pehmeää juustoa, jota söin aikoinaan Israelissa. Ostimme sitä useimmiten Haifan lähellä olevasta druusikylästä, Daliyat el Carmelista. Siellä juusto pyöriteltiin palloiksi ja laitettiin oliiviöljyyn. Nam.

Ohje oli helppo. Sekoitin jugurttiin hiukan suolaa ja laitoin kahvisuodattimen kupin päälle niin, että käänsin suodattimen reunat kupin reunan yli. Siihen laitoin jugurtin valumaan. Vuorokausi jääkaapissa teki jugurtista jo aika kuivaa. Jossain ohjeessa juustomassaan lisättiin sitruunanmehuakin. Ja zaataria, ihanaa maustetta.

Sitten läjäytin juuston kuppiin ja siihen vähän hyvää oliiviöljyä. Hyvää oli.


Tästä näette filmin labanen teosta.

3 kommenttia:

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.