perjantai 24. toukokuuta 2013

Kirjat 6,7 ja 8/2013


Geir Lippestadin (Breivikin puolustusasianajaja) kirja hänen työstään Norjaa kovasti järkyttäneen terroristin asianajajana, oli juuri sitä mitä ajattelin. Paljon viisaita ajatuksia elämästä ja oikeusvaltion oikeudenmukaisesta toiminnasta. Suosittelen todella kaikille kiinnostuneille. Lippestad on saanut paljon  pippuria valitessaan juuri tämän työnsä. Ja pippuria tuli lisää kolleegoilta, kun hän kirjoitti tämän kirjan.

Amal Aden (kirjailijanimi) om Somaliasta pakolaisena Norjaan tullut nuori nainen, joka kertoo kirjassaan omasta integroitumisprosessistaan. Todella vahva ja rohkea kirja, joka kertoo sodasta paenneesta lukutaidottomasta nuoresta. Sai minut ymmärtämään vähän enemmän niitä ihmisiä, joitten kanssa teen nykyisin töitä.


Saman somalialaisen naisen kirjoittama "ohjekirja" integroitumiseen. Sopii varmaan kenelle maahanmuuttajalle hyvänsä, mutta erityisesti Somaliasta tulleille. Harmi vain, että voimakaitten mielipiteitten vuoksi kirjaa eivät varmaankaan lue kohdehenkilöt...

2 kommenttia:

  1. Hei Tuula, aioin jo kauan sitten oikeastaan kysellä noista sinun töistäsi, kunhan vaan tietäisin, mitä noin konkreettisesti voisin kysyä... Olisi ihan vain kiva kuulla kaikenlaista siihen liittyvää. Miksikö? Minä olen kai juuri samanlaisissa hommissa täällä Saksassa, siksipä. Opetan maahanmuuttajien kotouttamiskursseilla saksan kieltä ja valmennan kurssilaisia tämän maan työelämään. Tähän asti kursseilla on ollut kaikkein eniten turllilaisia ja venäläisiä, viime aikoina myös yhä enmmän eri Lähi-Idän maista ja Etelä-Euroopasta. Olisi ihan kiva vaihtaa noin ylipäätään kokemuksia. Ja muuten, minäkin olen alunperin LTO... treveisin Katri Saksanmaalta

    VastaaPoista
  2. Hei Katri! Jännittävää, sinulla on sama tausta kuin minulla :). Olen töissä aikuiskoulutuksessa täällä. Suurin osa oppilaistamme on maahanmuuttajia, niin pakolaisia kuin muitakin ulkomaalaisia. Isoimman osan työstäni vie työ-norja eli juuri samaa kuin sinullakin, valmentamista työelämään ja norjan kieltä. Lisäksi mulle tuli nyt keväällä iso somalialaisryhmä suoraan leiriltä, joille opetan alkeisnorjaa. Lisäksi minulla on erityisopetustunteja. Jos laitat minulle tähän kommentin sähköpostiosoitteinesi, niin en julkaise sitä ja voin ottaa sinuun yhteyttä sähköpostin kautta ja voisimme vaihtaa ajatuksia tästä työstä :).

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.