sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Laiskottaa

Ei tämä vauvojen hoitajan elämä taida enää oikein sopia tämän ikäiselle. Yöunet ovat tärkeät ja jos niistä vauvojen vuoksi tulee katkonaiset, niin aika väsyneeksi sitä tulee. Viime yöksi siirrettiin sitten hauvat talliin. Vaan lämpölampusta ja helteistä huolimatta minusta oli siellä aamulla kylmä ja siirsin lapsukaiset sisälle. Onneksi ne nukkuvat kumminkin suuren osan päivästä:


Eilen kävin lähikaupassa noin kymmenen kilometrin päässä. Se on siitä hyvä kauppa, että se on auki myös sunnuntaisin ja muinakin pyhäpäivinä. Muutenhan täällä Norjassa on kaupat kiinni sunnuntaina.

Nappasin muutaman kuvan matkalta autosta:

Sinista taivasta riittää.
Teitten kunto on Norjassa vähän sitä sun tätä.
Paikallinen saha.
Lumet sulavat vuorilla helteissä ja joki virtaa sitten vuolaana. 
Tästä maisemasta tykkään kovasti, kun taustalla on lumihuippuinen Synnfjell.

Kävin maanantaina sairaalassa otattamassa ohutneulanäytteen kilpirauhasen kyhmystä. Ei sen pitäisi mitään vaarallista olla. Ihmettelin kyllä, kun ihan ne vaan ilman mitään puudutuksia työntää neulan kaulaan. Ja ei siinä vielä mitään, mutta lääkäri osui kyhmyyn vasta neljännellä neulalla... No, ei se koskenut kyllä juuri yhtään. Tuntui vain semmoinen paineen tuntu kaulalla. Eikä kaulalle tullut edes mustelmaa.

Täällä on sitten maanantainakin pyhä, kun on toinen helluntaipäivä. Olo on sellainen, että kohta voisi koulut loppua ja kesäloma alkaa. Täällähän koulua kestää 22.6 saakka. Ja kokemuksesta voin sanoa, että ainakaan peruskoulun puolella ei kesäkuussa tapahdu mitään järkevää... Mullakin on tänä kesänä "opettajakesäloma" ja aloitan työt vasta elokuussa 15. päivä.

Heleää helluntaita! Mites se on käynyt niitten heilojen kanssa (jos ei heilaa helluntaina, niin ei sitten koko kesänä)?

14 kommenttia:

 1. Ei kuulosta làhikaupalta kauppa joka on 10kmn pààssà, hih! Koissut on aina yhtà sòpòjà!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan sinne matkaa, vaan lähin kauppa kumminkin ;), niin sittenhän se on lähikauppa ;D.

   Poista
 2. Toivottavasti sinulla ei nyt ole siellä mitään,tsemppejä!Pennut ovat suloisia mutta varmaankin rasittavaa hoitaa noin monta pientä.Mukavaa helluntaita Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä varmaan olekaan. Semmoiset kyhmyt ovat aika tavallisia. Minäkään en olisi omistani tiennyt, jos ei olisi tutkittu niitä kilpirauhasarvoja.

   Poista
 3. Onpa kauniit maisemat teillä. Hyvää helluntain jatkoa, meilläkin on maanantaina pyhä.

  VastaaPoista
 4. Upeat maisemat.

  Täällä oman heilan kanssa juhlaa on vietetty hiljaiselon merkeissä.

  VastaaPoista
 5. Onpa tuota laiskamatoa liikkeellä :) Niin tai jos ei heilaa helluntaina, niin ei aidsia koko kesänä. On uusi versio :)

  VastaaPoista
 6. Kaverini suurikokoinen koira väänsi peräti 10 pentua jotka todellakin saivat kodin ja pihapiirin mullinmallin :) Siinä oli emokoira ja kasvattajakin helisemässä kun ei-ihan-pienet pennut vilistivät ja tutkivat maailman ihmeitä. Kaikeksi hyväksi ystäväni luovutti pennut vasta 10 viikon ikäisinä. Nykyisin taitaa suuntaus olla se, että sekä koiran- että kissanpennut luovutetaan entistä myöhemmin jotta ne todellakin saavat parhaat mahdolliset eväät uuteen omaan elämään :) Kissanpentujenkin luovutusikä on nykyisin peräti 12 viikkoa!

  VastaaPoista
 7. On ne viimeiset kouluviikot kyllä semmoista tyhjäkäyntiä että ei mitään järkeä, eikä taida keskiasteen kouluissa paljon enemmän sitä sisältöä olla kuin peruskoulussakaan. Ihan valmiita kesälomalle jo kaikki...

  Tsemppiä ja jaksamista hauvavauvojen kanssa.

  VastaaPoista
 8. Koska teidän pennut lähtevät uusiin koteihinsa? Ja toivottavasti näytteissä kaikki OK!!

  VastaaPoista
 9. Tuollainen määrä ipanoita ja minä olen jo ihan helisemässä tämän meidän YHDEN kanssa. Tämä meidän kakara onkin kyllä harvinaisen karmea riiviö! :D

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.