maanantai 3. toukokuuta 2010

Kuka tietää laventelista


Olen kasvatellut näitä laventelin alkuja ja nyt ne pitäisi kai laittaa isompaan ruukkuun. Pussissa lukee, että jokainen taimi pitäisi istuttaa omaan ruukkuunsa. Taimia taitaa olla noin 30. Haluaisin parvekkeelle tuuhean laventelipuskan isossa ruukussa. Mutta en oikein tunne kasvia ja mietin, etta tuuheutuuko se aivan kauheasti vai voiko niita taimia kumminkin laittaa useamman samaan ruukkuun ja mahdollisesti kuinka monta niita voisi laittaa ruukkuunsa? Ohjeessa nimittain lukee myös, että taimet pitaisi istuttaa 25cm toisistaan eli todella harvaan.

Pussissa lukee myös, etta kasve on monivuotinen. Kuinka saan sen talven yli?

Toivottavasti lukijoissa on viherpeukaloita!

6 kommenttia:

 1. Luonnossahan se on tuuhea puska, näistä istutetuista en tiedä. Noin monella alulla voi tehdä kokeilujakin, minä laittaisin muutaman purkin yhdellä taimella ja muutaman monella.

  VastaaPoista
 2. Toivon että onnistut noitten laventelin taimien kanssa, Tuula.
  Niistä tulee sitten ainakin ihanan tuoksu.

  Kehotan kokeilemaan samalla tavalla kuin Sirokko neuvoi. :)

  VastaaPoista
 3. Olen ostanut sellaisen valmiin "puskan" puutarhurilta. Joskus se on säilynyt talven yli hyvin. Olen suojannut havuilla. Tänä keväänä aion taas ostaa uuden taimen, kun entiset jäivät vanhaan pihaan.

  VastaaPoista
 4. Sirokon ohje on hyvä.Tuuhea puska se tosiaankin on luonnossa.Kun asuin pohjoisessa täällä,koko kaupunki oli täynnä laventelipuskia,ja menin aina saksilla napsimaan niistä niitä kukkia varsineen.Kuivatin ja tein sellaisia pikkuisia hajupussukoita niistä. Toivottavasti laventelisi kasvavat hyvin!

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen siemenistä kasvatellut ja yhteen purkkiin istuttanut useampia ja maahan loput. Maassa kasvaneet ovat selvinneet talvien yli mainiosti, mutta ruukussa olleet eivät. Ovat tainneet juuret paleltua.
  Keväisin kasvit kannattaa leikata aika alas, että tuuheutuisivat hyvin.
  Onnea puutarhurointiin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon neuvoista! Taytyy lahtea kellarista katselemaan oliko siella mitaan ruukkuja ja alkaa istuttelemaan. Otan sitten pitkin kesaa kuvia, jos on jotain kuvattavaa ;).

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.